Featured Nutritie&Sanatate

Apa: știați că…?

Scăderea apei corporale cu: -4% scade randamentul individului cu 25%; cu -10% atrage cu sine tulburări grave; cu -20% se moare. Pentru menținerea echilibrului, apa trebuie ingerată la intervale regulate. O ingestie suficientă de apă e benefică pentru funcția renală. O ingestie prea mare de apă duce la pierderi de minerale. Când apa pentru elaborarea urinei este insuficientă, deșeurile materiale se acumulează în sange, intoxicând țesuturile.

Necesarul de apă diferă de la individ la individ, în funcție de masa corporală, activitățile desfășurate de acesta și alți factori. Apa însă trebuie inclusă în cei 2 litri generic recomandați de lichid pe zi (lichide incluzând supele, ceaiurile – fără băuturi nesănătoase). Consumul de apă nu poate fi înlocuit cu consumul niciunui alt lichid, nici măcar ceai neaîndulcit.

Nu se bea foarte multă apă cu mai puțin de o oră înainte de masă. Fluidizează sucul gastric, ducând la o proastă digestie.

Și dacă tot e in vizorul meu frumusețea, să știți că o hidratare corectă este importantă și pentru aspectul fizic: pielea, părul, unghiile sunt mai sănătoase.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (9)

  • presimt ca toate cursurile tale vor fi transpuse pe blog in proportie de 90%…(.nu ca ar fi ceva rau dar posturile tale erau atat de personale si originale si dintr-o data s-au transformat in tratate specializate).

  • gylda, te inseli. n-o sa gasesti asa ceva pe blog, dar daca ma urmaresti bine, ai vedea care este rostul lor.daca pe tine nu te intereseaza cu ce ne mentinem frumosi si sanatosi si cum functioneaza chestiile pe dinauntru, atunci poti sa citesti doar celelalte postari.

  • Cred ca ar fi mai ok sa vorbesti mai frumos si fara tonul “acela” de superioritate cu cititorii tai. Daca e ceva ce urasc la blogosfera feminina e acel ton de superioritate si sictir.

  • Mada, ti se pare. Depinde de cat sunt de obosita, grabita sau odihnita si de felul in care percepe fiecare.:)

  • Intr-un fel ai dreptate si tu, la urma urmei suntem cu toti oameni.

  • cred ca ceea ce introducem noi are rol crucial in felul in care aratam, de aceea nu vreau ca blogul meu sa fie un portofoliu de review-uri only, ci sa reflecte felul meu de a privi frumusetea. iar voi cititi ce va place 🙂 fiecare are o preferinta pt anumite postari, chiar si eu la alte bloggerite

  • legat de pierderea de apa prin deshidratare si performanta individului am vazut pe Discovery un documentar cu un soldat din trupele de elita israeliene care, prin antrenament, era la fel de agil si dupa ce a pierdut ~5% din greutatea corpului in apa (a fugit pe banda cu echipament complet sub lumina unor reflectoare puternice). foarte interesant. au si spus ca un om normal ar fi lesinat de mult.

  • maddy, da, in conditii extreme, unele organisme rezista prin antrenament sau prin exceptie, altele nu. e ca si atunci cand ramai fara mancare undeva in the middle of nowhere, panicat, si intri in hipoglicemie, adrenalina secretata in situatie de stres te poate ajuta sa “uiti” ca nu ai mancat si sa mai rezisti putin. dar nu toti rezista. de ex, eu nu rezist fara mancare sau fara apa nici jumatate de zi ;)) :)) dar cine stie ce face organismul meu in situatii extreme..

  • Eu nu am fost niciodata un fan al apei, si mi se parea aiurea sa beau asa sec apa, ma gandeam ca mai bine devorez o sticla de Pepsi decat o sticla de apa 😀 dar… intr-un final am renuntat la sucuri, si m-am axat pe apa, iar cand merg undeva in loc de un suc, beau un ceai. Si… trebuie sa va spun, ca corpul meu se simte multe mai ok, unghiile sunt mai sanatoase, tenul meu, mai curat ca niciodata si trebuie sa mentionez ca aveam probleme cu cosurile de pe la 10-12 ani. Pana nu incerci si vezi, nu prea bagi de seama cat de mult are nevoie corpul tau de apa…