Lifestyle

Apa caldă – o băutură sănătoasă

Majoritatea oamenilor pe care îi ştiu preferă să bea apă rece, mai ales vara. Nu este neapărat un lucru rău pentru organism (solicită inima mai mult să o încălzească însă), însă s-a constatat că apa caldă aduce mai multe beneficii. În primul rând, ameliorează circulaţia sanguină şi, băută pe stomacul gol, dimineaţa, face drenaj biliar şi detoxifică organismul.

Dacă adaugi o jumătate de lămâie stoarsă la un pahar cu apă caldă, întăreşti efectul de curăţare pe care îl are asupra corpului tău. Băută dimineaţa, restabileşte nivelul de apă pierdut în timpul nopţii, iar după mâncare, ajută la o digestie mai uşoară. În niciun caz nu bea apă rece după mâncare deoarece alimentele şi uleiurile din stomac se solidifică, îngreunând digestia.

Diverse persoane mi-au spus că au pierdut şi în greutate bând apă caldă, mai bine zis cât de fierbinte au putut să o suporte, în fiecare dimineaţă pe stomacul gol. Şi are logică, dacă ne gândim că mobilizează metabolismul. Dar nu o luați ca pe o cură de slăbire ci ca pe una de detoxifiere.

Aşa că fierbe-o, şi poftă bună la apă cât mai caldă!

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (4)

  • Apa la temperatura normala hidrateaza mai bine, decat apa de la frigider…

  • şi eu beau de ani de zile apă la temperatura camerei sau de pe calorifer 🙂 e prostie să înghiţi, mai ales când ţi-e cald, apă rece; pe lângă că eu mă răcesc instant, cică în contact cu corpul fierbinte, parte din ea se evapora si ce am făcut cu hidratarea? aşa că bine faci 😛

  • exista si clisma. sfatul medicului. nu stiu cad de buna e apa calda, dar ceaiul ce are?