Lifestyle

Cum îţi fereşti părul de deshidratare – tips

Vă împărtăşesc un mic truc, care nu e cine ştie ce, dar funţioneşte dacă îl respecţi. Mai ales în cazul părului decolorat, faptul de a-l proteja cât de mult de uscare e vital.

Chiar dacă nu foloseşti placa de păr sau ondulatorul des, o sursă de căldură tot trebuie să pui pe el: uscătorul de păr. Sunt foarte puţine fete şi şi mai puţine blonde cărora le stă cumva părul dacă îl lasă să se usuce natural. Eu una trebuie să îl usuc musai cu foenul, că îl şi aranjez la uscare. Cum să faceţi să nu îl uscaţi prea tare? Îl uscaţi numai superficial. Tot, desigur, însă cât să se vadă că e uscat, dar când pui mâna pe el să fie o idee umed. Aşa rămâne un pic de apă în el care se evaporă natural. Eu fac asta fără să îmi dau seama, la coafor mă trezeam mereu că îmi mai băgau foenul în păr că nu era suficient de uscat, deşi eu îl uscasem. Să ştiţi că ajută.

Şi apoi restul – spray protecţie termică, măşti, balsamuri leave in…. 🙂 Dacă vreţi bucle, vă recomand moaţele sau bigudiurie flexibile – să ştiţi o treabă dacă vă învârtiţi cu ele prin pat să nu cadă – iar dacă aveţi vreme să staţi cu alte feluri de bigudiuri, pe cele normale, le folosiţi tot aşa pe părul aproape uscat şi cu produs de styling aplicat înainte, potrivit firului vostru de păr. Apoi uscat cu uscătorul, tot nu e aşa bai ca şi cu ondulatorul 😉

P.S. Nu uitaţi de apă. Beţi suficientă apă. Nu prea multă, nu prea puţină, nu beţi porcării, alcoolul deshidratează – do not forget 🙂 Apă plată, măcar un litru pe zi, restul ce vreţi voi, dar sănătos.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (8)

 • Buna ! uite sfaturile tale ! 🙂 am citi undeva ca ar fi buna keratina lichida.recomanzi?:*:*

 • *utile am vrut sa spun 🙁

 • allesandra, keratina e in general buna pt structura firului de par, nu am incercat keratina lichida. dar as incerca.

 • Eu pe toata perioada calda il las sa se usuce natural. :X Adorrrr efectul pe care il lasa, mi se onduleaza oarecum (bine, onduleuri anemice:)) )

  pup.:*

 • Sigina, ce ne facem la plaja? Eu ma tot gandesc cum sa concep un lichid pe care sa il pun intr-un spray pentru a il folosi la plaja. Ce se gaseste pe piata ori nu are SPF, ori e prea scump. Any ideas?

 • Anda, e bine daca-ti sta frumos 🙂

  Andreea, la saloane exista produse cu spf de pus in par la plaja. si mastile de par cu UV sunt o optiune, gasesti la magazine profesionae. cum sunt alea pe care vi le-am aratat eu ultima data. dar cred ca cel mai bine ceva palarie de soare pe capsor, eu una nu suport soarele-n cap. acuma te protejezi cat poti…

 • La mine nu lipseste uleiul de masline aplicat pe varfuri, dupa ce il spal, sau chiar si pe parul uscat. Face minuni!

 • alina, hm, da, asa ma gandeam eu sa fac cu uleiul de argan dupa ce termin cu serurile de varfuri 😛