Review

Sunt TOATĂ un lapte şi-o miere…parfumată, naturală, ecologică… :)

Vorbesc serios. Adică, la propriu. Hai să încep cu cea mai veche achiziţie. Mai demult mi-am luat nişte săpunuri Apidava, pe care mi-a fost cam greu să le termin având în vedere volumul măricel de săpunuri naturale primite în testare (pentru care mulţumesc mult de tot 😀 ). Aşa că, oarecum, am terminat mai demult săpunelele cu lapte Apidava, mai micuţe ca gramaj decât cele din prima poză de aici, apoi am terminat săpunul cu propolis (cel maroniu, din poză) şi acum sunt pe la jumătatea celui alb-gălbui, cu miere. Miroase toată baia a miere când mă spăl cu el. E parfum adăugat, că prea miroase ca să fie 100% natural, nu mă deranjează. Îmi place. Mai rămâne cel piersică, despre care vă pove altă dată, că nu-i din povestea noastră.

Vă arăt şi săpunelul cu lapte, mirosea demenţial şi acela, a LAPTE. I-am făcut poză în raport cu un frate săpun mai mare. Daţi click pentru a mări poza.

Tot atunci când am luat săpunurile Apidava, am luat şi cremuţa cu lăptişor de matcă. Miroase a miere de numa, ca şi săpunul, e hidratantă, e bună, îmi place. Nu are parabeni, de aceea ce a mai rămas acum din ea s-a făcut bej. Nu e 100% naturală, e doar naturală, dar nu m deranjează, am alte creme naturale. 🙂 Aşa arăta când am cumpărat-o:

Săptămâna trecută am ajuns într-un magazin naturist nou deschis pe str. Ferdinand (Cluj) şi am dat peste nişte produse pe care nu le mai văzusem, NOU Lawson&Hill. Am pus mâna pe un spray, o apă parfumată cu miere şi cedru, demenţială. Îmi amintea de beţişoarele parfumate de la L’Occitane, luate de soră-mea acu enshpe mii de ani. E o apă de corp, parfumată turbat rău a miere… şi cedru, logic. e Foarte puternică, dar o ador. Pulveriez şi prin casă cu ea şi se consumă puţin. Şi când mă dau, o pulverizez de la distanţa mai mare ca parfumul obişnuit fiindcă chiar e foarte tare. Are culoarea mierii şi e într-o sticluţă de plastic dreptunghiulară, îmi place designul foarte mult. Nu e 100% naturală, dar e naturală cât de cât, din câte văd eu pe etichetă.

Produsul este aprobat şi testat dermatologic, aşa scrie pe el. E 200 ml şi a costat 21 de lei. Love it, love it. La câte parfumuri am, uneori mă dau dimi cu unul, seara cu altul, da nu-mi pasă ;))

Cea din urmă achiziţie, adică cea mai recentă, să fiu înţeleasă corect este mierea eco eco. La Târgul Verde din weekend mi-am luat de la Kzarinne miericica ecologică Wilhelm Tartler. Mă gândeam “what the hell, târgul promovează produsele autohtone, ăsta e neamţ 100%, ce ne trebe nouă miere străină.” Dar după aia am văzut pe borcan că nenea e sas din Sibiu, miericica e românească. 😀

Aşa cum a promis, a avut la degustat diferite sortimente, din care eu mi-am ales iniţial mierea cu ghimbir, că mi s-a părut cea mai inedită combinaţie, după care mi-a tot rămas gândul la cea cu vanilie. M-am întors a doua zi să iau ŞI mierea cu vanilie, însă m-am lăsat sedusă de mierea cu tei şi am luat-o pe aia. Mierea cu ghimbir e mmmmmmmm, divină. Am dat gata aproape jumătate din borcan eu cu L Mare, nu ştiu dacă mama şi-a băgat vreo lingură pe acolo. Din cea de tei mai puţin, urmează şi aia. Cred că mierea cu tei se va potrivi divin la ceiuţul meu de tei. Sunt absolut fantastice. Cremoase, fine.. mmmmm… Cea cu ghimbir s-a epuizat la târg după prima zi, nici nu mă miră. Borcanele sunt de 500 ml şi costă 22 lei cea cu ghimbir şi 20 lei cea cu tei (cel puţin ăsta era preţul de pe site). Oricum, le găsiţi la Kzarinne în butic.

Le-am folosit la uns clătite, şi sunt absolut demenţiale clătitele cu miere cu ghimbir sau cu miere cu tei. Dar cel mai mult pap mierea goală. Ştiam că o linguriţă de miere are vreo 75 calorii, nici nu vreau să mă gândesc la asta. Doar savurez. Sunt o gurmandă. Şi o pofticioasă. Miericica “ghimbirată” e mai închisă la culoare, cea de tei – căreia am UITAT să îi fac poze ulteior, e mai albă, adică mai deschisă la culoare. Sunt miam-miam-miam-miam-miam! Luaţi-vă! E cantitate mare şi merită.

 

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (16)

  • awwww, pisi!! ma bucur mult ca iti place, e intr-adevar altceva! gourmet, sofisticata, fina si aromata! maine voi avea din nou toate sortimentele pe stoc, sunt racita cobza si tanjesc dupa mierea cu propolis!

    in clatite nu am incercat-o dar imediat ce o sa incep sa simt din nou gusturile, il rog pe my significant other sa treaca la tigaie! 😀

    stii cum o mai poti papa? pe rondele de orez expandat, cu unt. delicioasa!!

    pupici si sunt foarte incantata ca iti place!! :* :*

  • In Buc a fost targ de produse apicole la Institutul Apicol si mi-am luat si eu miericica de tei si 2 sapunele Apidava, cu masline si lavanda si sunt innebunita dupa ele 🙂

    Dar mi-as dori si eu miere cu ghimbir 🙁 nu am vazut asa specialitati la targul de la noi sau nu m-am uitat eu cum trebuie

    Pup!

  • se pare ca avem gusturi comune:
    – si eu ador sapunelul cu lapte de la apidava, le-am luat pe ultimele 2 de la Casa Bio acum 2 saptamani, pacat ca nu au venit la targ sa ne putem aproviziona
    – am luat si eu miere cu ghimbir de la kzarinne si e foarte buna, si eu o mananc goala si nu vreau sa ma gandesc la calorii 🙂
    Iti mai recomand frisca de miere de la apidava – e dementiala, am mancat un brocan in 5 zile – e 13 lei la Casa Bio pe Republicii.

  • Am vrut sa spun pacat ca nu au venit la targ cei de la apidava, Casa Bio cred ca era…

  • Madalina, ia de la kzarinne, producatorul e din urbea ei natala, sibiu. 🙂

  • natty, casa bio nu a fost de data asta la targ 🙂 a fost cosul verde

  • @natty, frisca cu miere luata de la casa bio era dementiala mai demult, la primele ture, dupa aceea s-a stricat si nu mi-a mai placut. o sa vad daca si-a revenit. mierea cu ghimbir a lui kzarinne e mortala si eu o mananc goala, nu ma indur sa o pun in ceva 😛

  • Mama ce de bunatati, imi ploua in gura dupa tot ce-am citit 😀

  • federova, si mie mi-a plouat in gura cand le-am vazut ;)) de aia le-am luat, repede, repede. 😛

  • Frisca cu miere e un produs limitat, niciodata nu avem pe stoc cata cerere este, fiindca practic e o spuma de miere care se formeaza in timp, si daca grabim procesul (fiindca e cerere) e mai mult o miere cristalizata-crema decat frisca-spumoasa, dar ideea in sine a produsului este sa consumam ceea ce ramane dupa filtrarea mierii, ceea ce in general apicultorii nu ambaleaza datorita aspectului neplacut de urme de propolis, ceara…chiar si urme de la albinute, insa acolo sunt si urme de pastura, de venin de albine si de laptisor de matca, deci un cocktail complex.
    Crema hidratanta de fata e cu propolis si acel propolis lucreaza chiar si dupa ce ambalam crema, cu cat sta mai mult cu atat devine mai inchisa la culoare. E adevarat cu o crema din comert nu-si va schimba culoare, dar probabil ca nici concentratiile de propolis nu sunt prea mari, si de fapt nu prea se fac creme de fata cu propolis, doar de maini si de picioare.
    Ne bucuram ca ai testat produsele noastre si ca ti-au placut…si se pare ca nu doar tie….Va multumim pentru aprecieri.

  • Alina Mates, ma gandeam eu ca frisca de miere e sezonier… deci nu e bai ca s-a maronit crema… oricum o folosesc, doar ca momentan am atatea 🙂 Multumesc pentru vizita.

  • @Alina – eu am nimerit un borcan foarte ok, l-am luat cam acum 2 saptamani de la Casa Bio
    Cel mai amuzant mi s-a parut ca m-am intepat in limba cu un ac de albina (am zis eu – nu stiu daca e posibil) oricum un fel de spin din frisca 🙂 mie imi place ca are de toate, si venin 🙂
    Va mai asteptam pe la targuri in Cluj, si sa aduceti si sapunuri cu lapte!

  • Buna Natty,
    Daca ai prins inca la Casa Bio frisca de miere, Felicitari, ca momentan noi nu mai avem deloc pe stoc…V-am spus: marfa de contrabanda !!!!
    Poate daca tot vb atata de ea ii convingem si pe ceilalti apicultori sa se prezinte cu asa ceva la targuri.
    Sigina a testat mierea cu ghimbir (care eu inca nu am incercat-o), insa eu am testat alte chestii la fel de interesante si sanatoase pe la ultimele targuri la care am fost. Vi le spun in ordinea impresiei pozitive care mi-au lasat-o , ca produse deosebite:
    1) Miere cu amestec de susan (producator:apicultor Stoianov Spasa-Timisoara)
    2) Miere crema cu scortisoara pudra – un deliciu (producator:Sasz Ilies, Corund)
    3) Miere cu pulpa stoarsa de catina – Reivtalizant si intaritor pentru sistemul imunitar (producator: apicultor Buzila Dumitru, Suceava)
    Sper ca v-am starnit interesul sa cautati aceste produse la urmatoarele targuri.

  • Eu folosesc crema hidratanta pentru ochi de vreo 5 luni.Sunt foarte multumita de ea. Am descoperit-o la un targ apicol in Bucuresti . Era mare inghesuiala la standul celor de la Apidava si stiu ca au avut mare succes cu produsele cosmetice atunci. Erau cliente care s-au intors in fiecare zi de targ sa mai cumpere dupa ce le-au incercat acasa. Stiu ca se incearca o varianta cat mai bio pentru gama de cosmetice, fara conservanti
    Despre frisca de miere…. ce sa mai zic??NU EXISTA NIMIC MAI BUN!! cand aveti ocazia sa puneti mana pe un borcan, nu ratati sansa!!

  • raluca, asa e, frisca rulz 🙂 bine ai venit 🙂