Review

(Body) Arome orientale: uleiul pentru corp, din rodie

Îmi amintesc când lucram în presă și redactasem un articol despre cosmeticele Evului Mediu în Cluj. Mi-a fost de mare ajutor regretatul domn Crișan, figură emblematică la Muzeul Farmaciei din Cluj. Și se făcea că erau mari vedete uleiurile aromatice intrate, desigur, prin poarta Bizanțului, doar orientalii erau mari meșteri în uleiuri parfumate.

Am salvat și aici, pe blog, articolul despre cosmeticele vechi. 

Așa că atunci când am venit din Turcia n-am putut să nu iau cu mine un ulei cosmetic, din ce altceva decât rodie, care era pe toate drumurile, se pare, foarte specifică zonei. Cu câteva zile înainte testasem într-un magazin diverse uleiuri de corp aromatice și vă spun drept că erau amețitoare, nongreasy, se absorbeau ușor în piele. A trebuit să îi asociez și o cremă de corp cu rodie și, dacă tot eram la mediterană, o cremă cu ulei de măsline. Nu pot să spun dacă sunt foarte calitative ca ingrediente, dar pe pielea corpului se simt minunat. Hidratează și se absorb ușor!

Cel mai interesant mi se pare uleiul: într-o sticlă opacă, aidoma celor de doctorii și cu o pipetă simplistă de plastic, produsul se vrea  a fi pentru hair, face & body. …N-am avut curaj să mi-l pun în păr sau pe ten (mă îndoiesc că la nivel molecular se pretează), dar pe corp îți oferă o experiență senzorială orientală de pomină. Îmi place că, deși ulei, se absoarbe ușor – dar să ținem cont că pielea mea, mai ales pe picioare/gambe, e foarte uscată, dacă nu mă dau cu nimic, mă descoamez. Totuși, este potrivită pentru sezonul rece, având în vedere ”amenințările” meteo cu ”cele mai” sub zero grade ”dintotdeauna”. Când merg într-o țară îmi place mult să încerc branduri de îngrijire locale/naționale, poate nu sunt cele mai reprezentative, dar încapsulează amintiri de vară târzie de neuitat, cu miros de condimente 🙂

Legat de ingrediente, eu le-am luat mai mult pentru experiență 🙂 

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)