Review

Latest Cleansers: Spuma micelară demachiantă Equilibrium

Curățarea tenului e un pas important în îngrijirea tenului și în pregătirea sa pentru hidratare. Nu abuzez de produsele de demachiere mai ales când mă aflu în medii curate, la munte. Acolo nu mă machiez și folosesc în principal apă și observ că tenul nu se usucă și nici nu am nevoie de hidratări speciale, în afară de factor de protecție. Acasă, la Cluj, lucrurile sunt puțin diferite, probabil din cauza poluării. Obișnuiam să cred că tenul meu e normal cu tendință de uscare, dar, de fapt, nu-i. Tenul îl mai dezechilibrăm și noi, prin exces de zel ”ajutat” de marketingul companiilor de beauty. Am ten normal, doar prea multă cafea deshidratantă, machiaj care-l usucă, și alți câțiva factori de stil de viață modern.

Și pentru că acasă, la Cluj, sunt cam tot timpul, am încercat să ies din rutina mea clasică de demachiere și să redescopăr laptele demachiant. Laptele demachiant hidratant a fost o surpriză plăcută, pentru că îmi ia machiajul puternic și gros din prima. Este la 500 ml, varianta profesională, și probabil mă va ține mult și bine. Nu mai folosisem de foarte mult timp un lapte demachiant și îmi place cum curăță, că e nongreasy și se sterge ușor orice urmă de pe ten după aceea, cu ajutorul spumei micelare demachiante.

Cum fac: E atât de mult timp de când n-am mai folosit, că am uitat cum se procedează, așa că acum fac astfel: pun o pompiță de produs pe degete și masez toată fața, inclusiv zona ochilor cu mișcări lente, să apuce să se dizolve machiajul. Apoi tamponez cu dischetă zona ochilor și sterg, și procedez la fel cu toată fața. Merge grozav.

Spuma micelară demachiantă e prima pe care o văd și folosesc sub această formă, flaconul și consistența e similară cu săpunurile lichid spumă Gerovital. Vă amintiți de ele (2012)? Acelea la lansarea cărora s-a făcut party cu spumă 🙂 Spuma micelară demachiantă Equilibrium e delicată cu tenul, dar și curăță eficient, dar nu are săpun. Mi se pare o formulă de prezentare inovativă, nu că gelurile ar avea ceva, dar e bine să mai schimbi rutina uneori. Descrierea spumei micelare o găsiți aici:

”curaţă delicat pielea atât de impurităţi şi urme de machiaj, cât şi de sebum, celule moarte şi de metaboliţii rezultaţi în urma proceselor metabolice din piele. Efectul de curăţare al produsului este obţinut prin asocierea surfactanţilor blânzi şi solubilizanţi, care extrag şi elimină particulele de impurităţi din piele. Formularea respectă echilibrul natural al pielii, având pH-ul fiziologic al acesteia. Textura spumoasă şi onctuoasă permite distribuţia uniformă a demachiantului pe suprafaţa pielii şi sporirea efectului demachiant. Produsul nu conţine săpun, coloranţi sau alcool.”

Am și perioade în care prefer varianta minimalistă și naturală a uleiurilor, când vine vorba de demachiere, dar mă ține puțin, că e laborioasă și îmi pierd răbdarea. Dar da, mai folosesc și eu uleiuri și ceai de mușețel sau gălbenele uneori:D În rest, prefer produsele realizate de profesioniști, iar eu sunt foarte mulțumită de noutățile din gama Equilibrium și mai au câteva produse de demachiere în gamă, le găsiți pe site.

 

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)