Review

Protecție păr: Agadir Argan Oil Hair Shield 450°F

Lucrez de acasa. Deasupra clădirii vecine se ivește o găurică de cer albastru, senin, printr-o ruptură de nori groși, grei, plumburii. E ca o cergă groasă, apăsătoare și grea, roasă de molii într-un loc’șor, și prin gaură vezi că seninul e mereu acolo. Dar tu nu-l vezi. Sau poate cerului i s-a terminat fuiorul și n-a mai avut cu ce să ascundă de noi cerul senin de mai.

Mi-aduc aminte că niște persoane m-au întrebat de noul spray termoprotector de păr, pe care l-am achiziționat acum ceva timp de la Beauty Forum, și mă gâdesc că ar fi frumos să îi fac un review. Dacă tot am atâta experiență în păr blond și produse de îngrijire a părului să zic și ce merită sau nu merită cumpărat din punctul meu de vedere.

Este vorba de spray-ul termoprotector din gama Agadir Argan Oil Hair Shield 450°F (adică 232°C). Când am văzut că există o întreagă gamă de protecție, inclusiv șampon, am fost încântată, însă nu am putut să iau toată gama așa că am luat ce am crezut eu că ar asigura protecție mai bună: nu produsul pe care îl speli jos, ci cel leave in, adică spray-ul. Acum mă gândesc că poate mai bine aș fi luat șampon și balsam, pentru că fiind pe bază de ulei de argan, mi se pare că nu a fost o alegere prea înțeleaptă. Singurul ulei de argan care nu îngrașă e Moroccanoil, pe care îl am și îl folosesc de ani de zile, și, care, dacă nu mă înșel, folosește și drept protecție. Ideea gamei Agadir e foarte faină, dar spray-ul pe care îl am, dacă nu ai grijă mare la dispersare, îți cam îngrașă părul repede. Pentru că emulsia e preponderent uleioasă. Eu am părul uscat, deci nu mă dernajează să îl ”ung” puțin, dar dacă și la mine se simte să se unge mai repede decât ar trebui, îmi imaginez că altor ”păruri” îngrășarea se produce mult mai repede. Ca și protecție simt că ajută, însă de partea uleioasă nu sunt foarte încantată. Aș prefera dacă îl ung, să fie cu Moroccanoil.

Aș mai fi mers mai departe cu celelalte produse din gamă, dar am avut o completă lipsă de chimie cu persoanele care au venit la târg cu brandul, așa că o las baltă și mă întorc la eternul ser termoprotector Gerovital, care e genial, tare mi-ar plăcea un flacon mai mare de 150 ml să nu îl termin așa repejor.

Ca o concluzie – Agadir spray nu e rău, protejează, dar un pic îngrașă părul mai repede.

 

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)