Review

Exfolierea

Exfolierea este un pas în îngrijirea pielii, dar nu zilnic, ci săptămânal sau mai rar, odată cu ciclul de regenerare celulară. Adică, la circa 21 de zile, ”ne schimbăm” pielea cu una mai nouă și, ca să nu arătăm la nivel microscopic ca un animal năpârlit, ne ”ajutăm” tenul și pielea corpului prin produse exfoliante.

Chestiunea produselor exfoliante mi se pare puțin superfluă, pentru că ajunge un burete mai abraziv de corp sau de ten ca să faci asta, odată ce celulele moarte sunt înmuiate. Iar exfoliantele pot fi preparate foarte ușor acasă, din diverse ingrediente (zaț de cafea, făină de mălai, zahăr etc, cu diverse baze uleioase). Cu siguranță că formulele gata concepute pentru exfolierea tenului sau a corpului au trecut printr-un proces mai laborios de testare – să nu feia agasant cu pielea, cât de des poate fi utilizat, cât de hidratantă este baza etc, așa că multă lume preferă și produse special destinate exfolierii.

Trebuie să recunosc că dacă nu am un asemenea produs la încemână, mă mulțumesc cu buretele de baie, iar privind tenul, fug la cosmetică atunci când îl simt încărcat. Dar dacă am produse exfoliante, le folosesc, avantajul lor e că nu faci un dezastru cu ele prin chiuvetă și baie la prepararea lor și utilizarea lor, cu mici excepții. În ultimul timp, am avut parte de exfoliante pentru ten și corp, mai multe decât de obicei.

Pentru ten am Exfoliating Scrub de la Yves Roche, cu pudră de caise și AntiPollution Exfoliating Gel de la Le Petit Olivier, cu flori de migdale, ambele cu utilizare de 1-2x/săptămână. Ambele lasă un ten moale și fin, plăcut la antingere, doar că Yves Rocher este nițel mai abrazivă. Pentru buze am Wow Lips Plumping Lip Scrub de la Mr Scubber cu ce altceva decât extract de chili, pentru stimularea microcirculației locale și, ca o consecință, o mică creștere temporară a volumului buzelor. Aspectul este de zahăr roz, arată delicios și e destul de abraziv, în funcție de cât produs utilizezi. Pentru persoanele cărora li se exfoliază buzele îl văd util, dar eu nu am avut niciodată această problemă. Ca aspect, produsul este foarte fain.

Pentru corp am un gel exfoliant cu avocado de la Nature Box, un concept vegan cu ulei de avocado presat la rece. Produsele Nature Box se găsesc la Mega Image, iar legat de acest scrub – este foarte, foarte blând. Aș putea să spun că nici nu se prea simt particulele abrazive, așa că poate fi folosit zilnic. Preferatul meu este însă Oats Body Scrub, de la Mr. Scrubber, cu ovaz mărunțit și sâmburi sau coajă de coajă/migdală. Are un parfum demențial, îți declanșează instant dopamină și îți gâdilă centrii plăcerii nemaipomenit. Adică vine cu ceva în plus pe care tu cu greu l-ai putea obține acasă. Oats Body Scrub este foarte fain pentru experiența vizuală – grafica, packaging-ul e foarte reușit, olfactivă – parfumul de sâmburi de migdale e senzațional și, desigur, pentru rezultatul pe piele. Este un body scrub reușit pentru că îmbină aceste trei elemente. Ce este clar, exfoliantul trebuie ales în funcție de tipul de ten sau piele, dacă aveți probleme cu pielea cel mai înțelept e să consultați un dermatolog pentru a face cea mai bună alegere – altfel s-ar putea să chiar irite/dăuneze. Voi ce exfoliant/scrub/gommage folosiți, homemade sau produs special pentru asta? Ce tip de piele aveți? Cele cu tenul sensibil folosiți exfoliere? Sunt curioasă, așa că lăsați comentariu mai jos 🙂

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)