Review

Pensulele & buretele de machiaj Cupio

Ustensilele de machiaj nu mai sunt demult doar pentru makeup artiști. Dacă tot te machiezi și vrei să creezi un look cât mai estetic, consider că pensulele și burețeii de machiaj sunt un must în trusa oricărei pasionate de frumusețe și machiaje. Desigur, fiecare are preferințele sale: eu prefer aplicarea fondului de ten cu beauty blender-ul (oul roz), pentru pudră și fard de obraz prefer pensule cât mai groase și stufoase, pentru machiajul ochilor prefer doar două pensule – cea de aplicare fard și cea de blending. Acestea din urmă pot fi de mărimi diferite. Am de la elf cosmetics pensule de aplicare fard măricele, care pe ochiul meu mic nu prea merg, dar am și medii, iar acum, de la Cupio, am unele de aplicare fard, dar și de blending, de-a dreptul minuscule. 🙂

Pensulele mele sunt, în general, de la elf cosmetics (cu preferatele de blending de aici) sau, la extrema, Mac Cosmetics (ați văzut aici). De la prezentarea rujurilor Mattix by Cupio, am rămas cu gândul la pensulele de machiaj Cupio, care sunt accesibile ca preț (față de Mac) și arată interesant. Așa că mi-am comandat pensula pentru pudră Cupio #2, pensula de aplicare fard de ochi 303, și pensula de blending 304 (le găsiți aici).

Pensula pentru pudră Cupio #2 e groasă așa cum îmi place mie, nu e atât de fină la antigere ca și pensula Mac (bine, e și diferență de calitate 70 vs. 180 lei), dar îmi place felul în care dispersează.. fardul de obraz. Rar folosesc pensula la dispersarea pudrei, mai degrabă la fard de obraz și la iluminator. Până acum am o părere bună despre pensulă, cred că proba de foc este la durabilitate. De exemplu, pensulele de la Mac sunt extrem de rezistente la utilizare intensă, ani de-a rândul. Pensulele mai accesibile sunt, adesea, bune o vreme scurtă.

Makeup under construction, fără contur sprâncene 🙂

Pensula de aplicare fard și pensula de blending de la Cupio sunt, spre surprinderea mea, foarte mititele. Nu știu dacă am mai văzut variante așa mici. Chiar și pentru ochi mici, cum am eu, pentru pleoapa superioară sunt prea mici. Dar sunt ideale pentru conturarea pleoapei inferioare, unde îți trebuie finețe și precizie, iar conturarea inferioară e la modă, spune prietena mea Dia, makeup artist. Așa că sunt bucuroasă că le am, nu am cum să am precizie pe pleoapa inferioară cu celelalte pensule.

Dacă tot suntem la capitolul aplicatoare, buretele Cupio, foarte similar cu Original Beauty Blender, a fost o surpriză plăcută. Eu umezesc burețeii aceștia înainte de utilizare, ca să nu îmi absoarbă prea mult produs. Arată similar cu OBB, textura însă e mai gumată la Cupio, și se usuca mult mai greu, ceea ce îmi pune probleme de igienă (mediu de cultură pentru bacterii). Rezolv acest incovenient punând burețelul Cupio mai aproape de calorifer, după ce l-am spălat după folosire, și e mai ok, se usucă. La prima folosire am strâmbat din nas, pentru că mirosea îngrozitor a magazin chinezesc, dar mirosul de chinezărie a dispărut după 2-3 utilizări (spălări inițiale, folosire, spălări ulterioare), și acum e ok. Îl găsiți aici, burete makeup Cupio – pink, restul burețeilor încă nu i-am încercat, ca să vă spun cum sunt. E la jumătate prețul lui OBB, comparativ, sunt aproape similare, probabil tot la durabilitate se vede diferența, eu OBB-ul încă îl am și încă este foarte bun, dar este ceva mai scump.

Pozele n-au filtre, doar luminozitate pe ici, pe colo, machiajul sprâncenelor nu e realizat.

Pensulițe ideale pentru precizie, pentru pleoapa inferioară. 

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)