Lifestyle

The Real Antiageing

După 7 ani de blog (știu că n-am sărbătorit în 27 ianuarie, n-am uitat), antiage înseamna pentru mine mai mult decât ”beauty”. Mai mult decât cosmetice, mai mult decât spa-uri și tratamente. De fapt, antiage e impropriu spus, pentru că nu poți opri îmbătrânirea. O poți frâna, o poți întârzia. Poți avea healthy ageing. Se poate fenta. De fapt, cred că așa e cel mai corect spus – healthy ageing. Ce ne supără, de fapt, la înaintarea în vârstă? Cred că disconfortul bolilor – începe să te doară una-alta. Începi să te-ngrași, că, deh, menopauză. Te copleșesc lucrurile astea, și nu prea îți mai arde de viață. Nu mai trăiești și începi să te degradezi pe toate planurile. Iar ieștitul la pensie – omoară intelectul persoanelor care odată ce ies în pensie, nu-și mai mențin creierul activ. Creierul e ca un mușchi – dacă nu-l utilizezi, se atrofiază.

Healthy ageing este despre cum să îmbătrânești frumos. Este un stil de viață. Iar terenul, îl pregătim din tinerețe. Mă rog, niciodată nu e prea târziu să începi să ai grijă de tine. Uite, alergarea este o formă de mișcare ieftină, gratis chiar, iar aceasta contribuie la longevitate. Este antiage, dacă vreți să îi spunem așa. Mult mai antiage decât o cremă. De ce? Pentru că, în afară că activează sistemul antioxidant endogen, și modulează anumiți hormoni, activează circulația și deschide cele mai mici capilare, permițând irigarea tenului și hrănirea lui cu nutrienții cărați de sânge. De acolo senzația de lifting pe care o ai, adesea, după exercițiu fizic intens. Imaginează-ți că asta nu se întâmplă doar cu tenul și pielea ta, ci și în interior. Te întinerește. De la nivel genetic.

Se spune că, dacă înainte de 40 de ani n-ai făcut sport, după 40 e ”musai”. Nu că la 40 n-ai fi tânără – dar așa te pregătești să arăți cu 10 ani mai tânără atunci când chiar o să ai nevoie. Eu mă pregătesc încă de la 27 de ani. Ideal era să fi început cu mișcarea din copilărie. Faptul de a te menține suplu, prin alimentație adecvată și sport, te întinerește gratuit, kilogramele în plus, te fac să arăți cu ani în plus. Acum, la 30+ arăt mai bine decât la 20, deși I have aged. Healthy ageing nu se referă doar la perioada 65+, ci la fiecare an din viața ta. Și la cum să fii cea mai bună versiune a ta, cu fiecare decadă.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)