Lifestyle

Thai Therapy, masajul tradițional tailandez

Azi am decis să rup rutina săptămânii și să onorez o invitație pe care o aman de două săptămâni din cauza virozei pulmonare care m-a îmbrățișat cu japca acum 3 săptămâni și nu mai vrea să-mi dea drumul – la masaj. Nu la Ștefanul meu, de data asta, deși îl anunțasem că-l trădez puțin ca să văd cum e masajul thailandez (a zis că vrea și el). Masaj thailandez, acela clasic, tradițional, că ”masaj Sigina” numai Ștefan știe să facă.

Fiind prinsă în vârtejul antreprenorial și doar cu colaborările mele seculare ale blogului (știți că sunt stabilă și nu-mi place să-mi schimb saloanele de servicii, decât dacă mă supără), nu știam de centrul spa thailandez care deschide superba stradă Emil Racoviță, la numărul 5. Este o clădire nouă, vizavi de Samsara, în care centrul funcționează de vreun an și oferă servicii de masaj/spa realizate de thailandeze. Dintr-o țară în care masajul este ”sport național”, au fost selectate cele mai bune absolvente ale Academiei Regale din Thailanda, și aduse la Cluj.

Am fost întâmpinată drăguț, cel mai plăcut surprinsă am fost că au un formular în care te întreabă ce presiune îți place – mai încet, mediu, tare sau foarte tare. Problema mea eternă când pleca Ștefan cu fetele de la judo în cantonamente/la concursuri – să repet din 5 în 5 minute ”mai tare.. mai TARE, te rog…” Well, am bifat strong si very strong… și am primit în consecință. Cu altă ocazie o să bifez doar strong 😀 Tot pe același chestionar te întreabă pe ce zone dorești masajul, și dacă vrei să fie alocat mai mult timp pentru o zonă anume – DA. VĂ ROG! Spatele mă omoară 🙂 Faptul de a intocmi o fișă rapidă și a transmite persoanei care face masaj ”coordonatele” mi se pare super profi, pentru că e tare enervant să dai indicații în timpul masajului.

Masajul pentru care am optat eu a fost fără baie/saună, și a durat 2 h. Se realizează îmbrăcată într-un costumaș pe care îl primești în vestiar (și papucei, prosop, halat etc) și constă în presiune și un fel de stretching asistat la final. Mie mi se pare ideal după sală, pentru relaxarea musculaturii, dar și pentru ameliorarea febrei musculare. Când am intrat, doamna/domnișoara thailandeză mi-a adus un lighenaș cu apă fierbinte, pentru că mă plânsesem că îmi era frig. M-am incălzit imediat, și apoi m-a poftit pe salteluță, aranjată zen, și cu o vedere minunată – în dreapta către o piesă de mobilier masiv thailandez (care mi-a furat inima) și în stânga o fereastră imensă, unde se lipea nonșalant un copac. Îmi și imaginez cât de tare e vara, când copacul e verde.

Maseuza a fost o fata mititică, mă și gândeam, de unde să aibă firicelul acesta forță. Dar are, suficientă. Mi-a plăcut masajul și atmosfera, practic dacă ai de plătit pentru serviciu+locație, ambianță, prețurile sunt chiar foarte ok – le găsiți aici. Au pachete pentru Valentine’s 🙂

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)