Review

Gerovital Summer

S-au deschis stăvilarele cerului și a turnat potop peste oraș, udându-mă toată, din cap până-n picioare. Încercam să fug să mă ascund la timp, cu cumpărăturile în mâini, dar norii grei și furioși s-au deșertat fără răbdare: e prima ploaie de vară, caldă, de aceea de după care soarele iese zâmbind și inundă străzile, sorbind și ultima picătură de ploaie.

Un soare care te face să deschizi dulapurile, să scoți hainele colorate, care lasă multă piele la vedere, îngrijită, protejată. E sezon de Gerovital Sun, iar cei de la Farmec s-au gândit la toate: uleiuri, loțiuni și creme de protecție și produse after sun. Și asta nu e tot: pentru cei care se bronzează greu, există uleiuri de bronzare: cu spf, și fără spf. Cei mai ”pigmentați” pot folosi fără spf, dar eu, fiind ”brânză de Olanda”, m-am lipit de un ulei bronzant cu SPF micut: de 6.

Uleiul bronzant regenerant spf 6 este un ulei de aplicat cum cu 15-30 minute înainte de bronzare, un accelerator de bronzare cu betacaroten, ulei de gălbenele și măsline, ce protejează împotriva stresului oxidativ și ce conferă hidratare. Pentru cei care se bronzează greu (inclusiv subsemnata) este un ajutor de nădejde. Cât să ne colorăm puțin, să vedem în oglindă că e vară.

ulei bronzant gerovital

Loțiunea cu protecție SPF 20 este un lichid transparent și ușor, cu absorbție rapidă. Diferența între loțiune și cremă este că crema este mai onctuoasă, și mai potrivită pielii uscate. Și eu am piele uscată, însă de data asta am preferat o loțiune. Până anul acesta, între loțiuni, creme și uleiuri protectoare, am preferat uleiurile. Gusturile se mai schimbă 🙂

lotiune calmanta gerovital

Tot din acest motiv, am ales ca produs după plajă:

Loțiunea spray 3 în 1 după plajă, care se aplică prin pulverizare, pentru calmarea pielii. Loțiunea asigură confortul pielii după supraexpunerea la radiaţiile UV, având o acțiune complexă de liniștire, răcorire și revitalizare a epidermei arse de soare.

  • Pantenolul stimulează procesele de vindecare a ţesuturilor lezate.
  • Extractul de Boswellia Serrata reduce semnele caracteristice iritației, respectiv înroșirea și inflamarea
  • Mentolul calmează pielea arsă de soare, eliberând-o de senzația de mâncărime și disconfort.

lotiune calmanta gerovital

gerovital sun 2

Eu aleg factor de protecție scăzut pentru că nu am probleme ale pielii și, oricum, nu mă expun în orele nerecomandate (11-15). Însă după atâta frig și ploi și ascuns de vreme rece, avem mare nevoie de vitamina D3, care se sintetizează doar sub razele UV. O protecție foarte ridicată nu permite ca sinteza de vitamina D3 să se realizeze, ceea ce nu ne dorim. Așa că SPF 30 sau 20 (dacă stați după ora 16 sau aveți un ton al pielii mai măsliniu) este de preferat, din punctul meu de vedere. Să profităm de vară 🙂

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)