Lifestyle Review

Utile: ața și scobitorile Dontodent de la DM

Nu vreau să vă înnebunesc cu dantura, dar sănătatea ei este așa importantă chiar și în nutriție, încât faptul că nu avem educație, ca nație, privind stomatologia, nu este deloc o scuză. De când mi-am făcut asanarea completă a cavității bucale, sunt mult mai atentă la igienă: să mă spăl de 2x/zi măcar, să am gumă Orbit la nevoie (deși nu agreez gumele de mestecat), iar de ceva timp m-am îndrăgostit de scobitorile de la DM.

Vezi Curățenia de primăvară

În timp ce alții sunt înnebuniți să își facă albiri dentare, eu nu vreau să mai fac carii. Iar carii faci din cauza ph-ului acid care se dezvoltă după fiecare masă, mai cu seamă dacă rămân resturi interdentare. Și, să fim serioși, nimeni nu umblă cu periuța după el prin oraș, să se spele după fiecare îmbucătură. Așa că ne rămâne dimineața și seara, iar în timpul zilei… ne descurcăm cum putem.

Vezi The way to a quality Q smile.

De când merg la stoma, m-au înnebunit cu folosirea aței dentare, pe care nu o agreez deloc. Utilizarea sa e incomodă, dar, chiar și așa, am folosit-o, de-a lungul timpului, cu toate că nu îmi plăcea. Pentru că scobitorile din comerț, acelea clasice de lemn, cilindrice, cu vârf ascuțit, sunt impracticabile.

De câțiva ani, foloseam scobitori cu periuță din State, și am fost nenorocită când mi s-au terminat, deși nu cercetasem dacă la noi pe piață există așa ceva. Iar când am cercetat, m-am dus în farmacii, și n-am găsit. Dar acum vreun an am dat peste ața dentară cu scobitoare Dontodent de la DM și, spre recunoștința mea eternă, scobitori cu periuță interdentară, tot Dontodent, aproape ca cele din state. De când le am, îmi e mult mai ușor cu igiena, ca dovadă că, la mai bine de 6 luni de la intervenții, la control la Q Smile, mi s-a spus că totul este în regulă.

dontodent

Nu știu dacă le-ați folosit, dar atât ața dentară cât și scobitorile cu periuță interdentară sunt ușor de transportat, igienice, ușor de folosit oriunde. Adică, atunci când vrei să folosești ața, nu trebuie să te ascunzi pe undeva, ca să te caști și să te strâmbi în încercarea de a-ți face igiena, e foarte confortabil produsul. Și ața nu se rupe! Celelalte, scobitorile cu periuță interdentară, are perișorii flexibili, nu rănesc gingia, dar agață orice rest alimentar și îl scoate afară. Și cealălalt capăt poate curăța și ea dinții fără probleme. Dacă voi le cunoșteați de ea – mi scuzi, eu trăiam cu impresia că ”doar în America” au. 😀

Bețișoarele cu ață costă undeva pe la 5-6 lei, 32 bucăți, iar scobitorile cu periuță interdentară undeva pe la 7-8 lei, 150 de bucăți. Altă viață, ma cherie.

ata dentara2 ata dentara 3 ata dentara dontodent scobitori periuta interdentara

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)