Review

Piece of Art: Adina Vaida, despre frumusețe

Fiecare domeniu își are un stil al său, însă când vine vorba despre frumusețe, dress code-ul este estetic. Apreciez enorm persoanele care își reprezintă onorabil meseria, și sunt conștiente, pledând pentru o continuă evoluție. Una din ele este Adina Vaida, dermatocosmetician la Boudoir Studio.

Deși încă nu ne-am întâlnit live, am urmărit-o pe Adina online și sunt impresionată de felul în care arată. Cei 15 ani de dermatocosmetică se văd înfloritor la ea, și, deși are 42 de ani arată… de 24.

”Simțul estetic pentru mine a început să își facă simțită prezența încă din adolescență, însă a ramas doar o pasiune personală un deceniu, timp în care cariera mea se contura pe alt domeniu si departe de casa.” spune Adina Vaida, despre începuturile sale. ”Pasiunea adevarată nu dispare complet, de aceea am revenit la prima mea iubire, arta esteticii, clădind o carieră de succes în ultimii 15 ani. În toți acesti ani, am urmat seminarii profesionale de specializare, am avut grijă de mine și pacientele mele, am colaborat eficient cu specialiști din domeniul frumuseții, am ajuns la 42 de ani împlinită personal și profesional.” declară ea.

Pentru Adina, frumusețea este suma însușirilor unei persoane, care oferă un melanj armonios.  ”Pentru mine frumusetea unei femei, indiferent de vârstă, este dată de naturalețea și feminitatea ei nativă, de acel echilibru între aspect, comportament, tonalitatea vocii și calitatea mesajelor pe care le transmite.” punctează Adina. ”Toate serviciile de înfrumusețare care fac parte din munca mea se axează primordial pe această idee. Spre surprinderea lor, frecvent complimentez alte femei care intră în această categorie, deoarece ma bucur enorm să observ că încă mai există femei decente, frumoase și naturale. Ele sunt pacientele și colaboratoarele mele, cunoscute recent sau de peste un deceniu, pe multe le-am văzut crescând și maturizându-se, dar toate și-au păstrat acea calitate umană care nu le știrbește din frumusețea exterioară.” mai adaugă ea.

Adina însăși este un om frumos și pe interior și cu un exterior de o frumusețe naturală, cu toate că are câteva intervenții de chirurgie estetică, realizate de dr Radu Onoe, medic primar chirurgie estetică. Ea nu se sfiește să vorbească despre asta, ci este unul din acele exemple de estetică, nu de inestetică, așa cum suntem bombardați adesea. Chirurgia estetică nu se vede de la o poștă, ea e menită să pună în valoare frumusețea naturală a persoanei, fără o vulgară ostentație (mi scuzi pleonasmul). Îmi place să compar asta cu machiajul: machiajul este una, spoiala sau ”zugrăveala” alta. Dacă răsfoișeti pozele Adinei de pe Facebook, găsești că e ca vinul, pe măsură ce se schimbă data pozelor, ea arată tot mai bine, dar n-ai ști să spui de ce, apoi ai da peste poza asta:

adina vaida dr radu onoe

Face&body: implant mamar, lipoaspiratie aripioare, operatie varice, LASER venectazii, blefaroplastia pleoapelor superioare, revolumizare si simetrizare naturala a buzelor cu AH, Vistabel periocular – 5 years of natural aesthetic beauty. 

”Ceea ce m-a determinat să recurg la o operaţie estetică  a fost dorinţa clară de a-mi îmbunătăţi rapid şi cu succes aspectul fizic, scop intangibil prin alte metode.” declară Adina. ”Nu doar că am fost foarte mulţumită de operaţia din 1999 [cicatrice, n.r.], dar am fost ferm convinsă de faptul că [dr. Onoe] e singurul chirurg pe mâna căruia mă puteam lăsa cu toată încrederea. De aceea în 2010, după o consultaţie extrem de profesională, cu discuţii despre parametri corporali, măsurători şi explicaţii de specialitate, am hotărât să apelez din nou la dânsul pentru implant mamar, în Clinica Artis3.” Adina explică ce a determinat-o să realizeze implantul mamar: ”Necesitatea implantului a fost dată de gradul II de ptoză mamară, în urma alăptării copilului timp de peste 2 ani şi a scăderii progresive în greutate, ceea ce m-a scutit de vergeturi, însă volumul, tonusul şi poziţionarea pe torace a sânilor nu mai erau deloc plăcute. Nu mai puteam să mă privesc în oglindă, […] citește mai departe aici”. De la interviul de pe site, pe care l-am redat doar parțial aici, din motive de copyright, Adina și-a realizat și restul intervențiilor enumerate mai sus.

adina vaida

Faptul de a lucra în domeniul frumuseții înseamnă de a te îngriji de frumusețea altora. De aceea, este imperios necesar ca, dacă ai grijă de alții, să ai grijă și de tine. tratamentele cosmetice și corporale își au locul și frecvența lor, cele estetice și chirurgie estetică, de asemenea. Trăim în secolul al 21-lea, să n-avem o mentalitate de început de secol 20.  ”Multe femei se regăsesc într-o stare de negare şi de renunţare.” spune Adina Vaida. Primul pas către a-i iubi pe alții, este să te iubești pe tine, se spune. Primul pas într-o carieră de succes, este să îți reprezinți onorabil meseria, să te îngrijești, și să fii într-o continuă evoluție. Cu o îngrijire profesionistă bazată pe calitate și pasiune, cum oferă ea în tratamentele dermatocosmetice din salonul de la Boudoir, menții rezultatul unei piese de artă care ești tu, din interior spre exterior – the piece of art. Pe Adina o găsiți aici și aici.

chiru estetica (3)chiru estetica (4)

 

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)