Review

Cum să-ți faci blond gri-argintiu

Blondul gri-argintiu este pe val încă de anul trecut, și preconizez că se va menține și anul acesta. Întotdeauna a fost preferatul blondelor, alături de blondul cenușiu, așa că haideți să vedem cum putem să obținem blond gri acasă.

În acest demers m-a consiliat Eveline Balasz, care mi-a spus exact pașii pe care să îi urmez, cu colorantul Wella. Înainte de a citi postarea aceasta mai departe, te invit să vezi pro&contra și cum trebuie să îți fie părul ca să îți iasă gri-argintiu:

Despre blondul argintiu

Eveline mi-a recomandat pentru blondul gri nuanțatorul Wella Color Touch, două nuanțe, un gri mai închis (nr 7/89) și un gri mai deschis (10/81). Doar cu 10/81 iese un blond spre alb. Eu am avut nevoie pentru lungime de păr medie, dar combinația este așa:

  • 2 părți (20 g) din 7/89
  • 1 parte (10 g) din 10/81

pentru a obține un gri nu foarte închis. Tubul de nuanțator are 60 ml, așa că la 60 ml de 7/89 am adăugat 30 ml din 10/81. La tot bolul am adăugat dublă cantitate de oxidant – 90 g x2, adică 180 g de 4% oxidant.

Amestecul l-am aplicat pe părul umed, uscat cu prosopul. Aveți nevoie neapărată de mânuși, bol (să nu fie din metal), pensulă de aplicare, iar dacă vă colorați extensiile, neapărat de folie de aluminiu, pe care le întindeți și pe care le ”pensulați” bine, pe o parte și pe alta, după care le acoperiți, să se coloreze frumos. Din când în când le verificați – eu le-am lăsat cam 30-40 de minute. Oricum, trebuie să verificați din timp în timp.

Apoi spălați bine părul – o să sesizați că este foarte mătăsos și plăcut la atingere, și în timpul spălării, dar și când e uscat. Mi-a plăcut Wella, nu prea recomand experimentele acasă, decât dacă e o situație excepțională. V-o recomand pe Evy, să știți o treabă. O găsiți la telefon 0741926136 (atenție, Cluj-Napoca only!!!).

Decapare (nu vă sfătuiesc să o faceți singure acasă):

decapare

După decapare extensii:

blond gri wella (4)

Nuanțatoarele Wella Color Touch, eu mi-am luat cantitate dublă. Prin nu-știu-ce minune, nu mai găsesc pozele de la nuanțare, așa că vă las fără ele acum, dar o sa le vedeți în alte postări.
nuantator wella color touchblond gri argintiu

 

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)