Featured Lifestyle

Atipic Beauty, incluziunea

Anul acesta am avut plăcerea să fiu pentru a treia oară partener Atipic Beauty, un eveniment frumos și inedit, de al cărui scop v-am mai povestit (2013, 2014), și care s-a desfășurat, de data aceasta, în altă locație, bine aleasă, Casinoul din Parcul Central. Magda Coman reușește prin misiunea ei să deschidă tot mai multe inimi și minți, ca dovadă prezența numeroasă la eveniment, atmosfera caldă și plăcută, de care am avut parte.

”Atipic Beauty este un eveniment unic în lume ca format şi este înregistrat ca brand. Chiar dacă societatea românească nu este pregatită încă să adopte acţiunile externe ale ţărilor care sunt familiarizate cu incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi, noi ne-am propus să ne continuăm eforturile de promovare. Clujul este un oraș în care am fost mereu primite cu căldură și ne-am simțit extraordinar”, a declarat Magda  Coman, președinta asociației Open Your Heart.

Unul din momentele revelatoare ale prezentării a fost când Monica, unul din modelele în scaun rulant a pomenit despre incluziune. ”Incluziune a cui, despre cine vorbim aici?” a transmis Monica, senină. ”Toți avem nevoie de rampe, nu doar pentru scaune rulante, ci pentru carucioarele de copii, pentru role, toți avem nevoie de o fluidizare a traficului. Așa că haideți, includeți-vă!”, spune Monica cu o logică imbatabilă, și nu am putut decât să mă uit la Chișiu, care era lângă mine, și să dam din cap aprobator. Așa este, rampele pentru fluidizarea traficului sunt o alternativă la scări pentru toată lumea, la fel și cu zonele de coborâre de pe trotuare. Închipuiți-vă că nu sunteți în scaun cu rotile, dar sunteți mămici care merg neânsoțite cu căruciorul. Nu e așa că e incomod să tot ridici și să cobori căruciorul pe scări, borduri, unde nu e facilitată această mișcare? Sau poate vrem să mergem cu bicicleta sau cu rolele, că traficul ne sufocă în mașini, v-ați gândit la asta? Atunci am realizat că incluziunea despre care s-a discutat și ediția asta ne vizează pe toți, nu doar pe unii. Ne ajutăm unii pe alții spre normalitate. Mulțumesc Magdei Coman pentru această experiență, fetelor care au defilat, cu ochii încărcați de emoții fluide, însoțitoarelor lor, Cosminei Păsărin, minunată, ca de obicei, și celor care au făcut ca acest eveniment să fie posibil. Și nu în ultimul rând, thumbs up, Monica 🙂 Să ne revedem cu bine ediția viitoare!

sursa video: Lifes.ro


Atipic Beauty-2015-cluj

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)