Featured Lifestyle

Top 3 băuturi răcoroase și healthy

 

Nu știu voi, dar eu, în zilele caniculare, am nevoie de multă gheață. Și cum este foarte ușor să te îngrași pe căldură, nemâncând prea mult, bând multe sucuri dulci și fructe și recuperând seara, după ce se lasă răcoarea, m-am gândit să împărtășesc cu voi 3 din băuturile mele preferate, și slabe-n calorii.

1. Cicoare cu lapte și gheață. Eu nu beau cafea, de aceea cea mai aproape ca gust e cicoarea. Eu am cicoare franțuzească, care se fierbe exact ca și cafeaua, însă există și la noi, în varianta solubilă, de la Solaris, și altele. Atenție, nu vă luați în combinație cu orz și alte cereale, că are un gust oribil (și, adesea, nici persoanele care lucrează în magazinele naturiste nu știu diferența). Căutați cicoare simplă. Are un gust amărui, plăcut, se prepară ca și cafeaua instant, cu 150 ml apă + 200 ml lapte rece integral (nu recomand/nu folosesc lapte degresat niciodată). Se adaugă cuburile de gheață, și iese o băutură lungă, cu un gust plăcut, de doar 140 kcal.

cicoare_cu_lapte

2. Ceai negru cu lapte și gheață. 200 ml ceai negru (se răcește – eu îl fac mai concentrat și apoi adaug apă rece)+ 150 ml lapte rece integral + cuburi de gheață. Treaba asta are cam 100 kcal.

ceai_negru

Notă: pentru că vizualul este foarte important privind mâncarea, poți să te joci cu băuturile și să pui la congelat, în loc de apă, ceai concentrat sau cicoare concentrată (sau, cine vrea, cafea). Astfel că poți să adaugi în lapte călduț cuburile și, dacă nu ai o problemă cu kilogramele, să te joci mai departe cu ingrediente. O linguriță bună de miere mai adaugă vreo 15-20 kcal, alte ingrediente țin de imaginația voastră și vor mai crește caloriile, în funcție de ce alegeți. Eu merg pe varianta simplă, cu lapte, cel mult miere.

cuburi_cicoare_gheata

3. Limonadele simple. Când ieși în oraș, cere apă minerală, gheață, și jumătate de lămâie. Atenție, limonadele servite pe terase sunt pline de zahăr, mie mi se par grețos de dulci. Din câte am înțeles, sunt făcute cu sirop, fructele sunt cam de decor. Ca să știi o treabă, poți să îți faci citronada pe terasă: ceri un fresh (gref, portocale, ce vrei tu) și mai ceri o carafă cu gheață și o apă. Și așa fresh-urile sunt sucuri concentrate de fructe, eu le beau întotdeauna înjumătățite cu apă.

limonada

Cuburile de gheață pot fi deliciul privirii, și ajută psihicul să perceapă și altceva decât apă, dacă sunteți atente la alimentație și vreți să scăpați de kg. Puteți congela cuburi de lapte, cuburi de gheață cu bucăți de fructe sau chiar bucăți mici din diverse fructe, pe care le adăugați în cocktail pentru un plus de răcorire. Există fructele de pădure congelate gata din hipermarket-uri, deși acum găsiți proaspete pe piață.

limonada_fructe_padure

Aceasta sunt top 3 preferatele mele, când trebuie să mă hidratez și nu am chef de apă.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (1)

  • Si eu iubesc astfel de bauturi, insane iti recomand sa incerci sa adaugi in limonada o bucatica de ghimbir( cam cat jumate din degetul mare ) ras, 2/3 frunze de lamaita(melissa officinalis), +/- miere… Si muulta gheata… ( cantitate pt 2.5l băutura)
    E usor picant de la ghimbir dar foarte placut si revigorant! O recomand si celor cu o criză de fiere/ greata de sarcina! Pupici