Featured Review

Summer Beauty News: cât ne protejăm?

Anul trecut pe vremea aceasta eram prinsa în examene și nu aveam timp să mă uit pe fereastra afară. Acum mă bucur să trăiesc, în sfârșit, vara, de la început, și să mă bucur de căldura ei, de furtunile ei și de tot ce aduce frumos.

resortpiscina

Un aspect important, la care trebuie să avem grijă tot anul, este protecția solară. Vara mai cu seamă, deoarece o mai mare suprafață a corpului este expusă. Ca nutriționist, recomand SPF 30 la persoanele fără probleme dermatologice, pentru că UV sunt importante pentru sinteza de vitamină D, o ”hormono-vitamină” esențială în multe procese metabolice, nu doar în absorbția calciului. Ca beauty blogger, vă sfătuiesc să vă protejați frumusețea și să obțineți un bronz frumos într-un mod sănătos. De aceea, este bine să apelați la sfatul dermatologului dacă aveți probleme cu tenul/pielea și să folosiți produsele indicate. După 30 de ani în special, mă interesează enorm partea de skin care și prevenire a îmbătrânire, iar UV sunt principalul factor de risc, de aceea trebuie foarte bine administrate.

Ce mă bucură pe mine mult este că Gerovital H3 Derma+, gama dermatocosmetică Farmec, tocmai a lansat gama de protecție solară profesională. Din fericire pentru mine, care mă bronzez greu, au SPF 20, și 30, protecție UVA UVB. Desigur, nu lipsesc after sun-ul, loțiunea calmantă după plajă pentru corp și Gelul reparator după plajă pentru față și corp. SPF 20 și loțiunea după plajă vin sub formă de lichid cu pulverizator, în timp ce SPF 30 e sub formă de loțiune, iar gelul reparator pentru ten și corp are o textură delicată de loțiune-gel., ușor absorbabilă. Sunt foarte nerăbdătoare să le încerc!

protectie solara gerovital h3 derma (2)

Ivatherm, unul din brand-urile mele dermatocosmetice preferate, pune la dispoziție crema hidratantă pentru față cu protecție foarte ridicată (SPF 50), pentru piele sensibilă. Îmi aduc aminte instant de bb cream-urile coreene pe care le port mereu în sezonul rece și care au spf de la 30 în sus. Pe timpul verii renunț la ele, ca să pot prinde niscaiva bronz. Crema aceasta este binevenită pielii sensibile, cu necesitate de protecție ridicată. Cred că până și tenul normal o poate folosi ca măsură de recuperare, în caz de ”prăjire” accidentală a feței. Desigur, și aceasta oferă protecție UVA UVB.

Un alt brand drag mie, Cosmetic Plant, și-a scos arsenalul de îngrijire, de vară. Și când spun arsenal, nu glumesc. Alături de produsele pe care deja le cunosc, sunt acum Oliv, cu ulei de măsline, morcov și vitamina E. Emulsia oferă SPF 20, uleiul de plajă SPF 10, adică absolut perfectă pentru când deja ai prins culoare și riscul de ardere a pielii nu mai e așa crescut. Pentru că știți, cu cât pielea este mai albă, cu atât are nevoie de protecție mai ridicată. Pentru amatorii de bălăceală, CP a dezvoltat emulsia de plajă cu cătină rezistentă la apă și spf 30 – eu n-am răbdare să stau la rotisat la plajă, probabil asta mi se va potrivi ca o mănușă. Emulsia după plajă o cunosc din 2010, la fel și loțiunea de calmare a arsurilor. Spre deosebire de 2010, nu mai utilizez solarul de vreo câțiva ani (maxim o dată sau de 2 ori cu câteva zile înainte să încep să merg la plajă), în schimb stau la soare. Îmi aduc aminte că au fost foarte eficiente, așa că sunt mai mult decât încântată să le folosesc din nou, mai ales că vara aceasta se anunță a fi una lungă și pentru mine și vi le recomand cu încredere.

protectie solara cosmetic plant (1)

Schwartzkopf au și ei o noutate de vară, nu protecție solară, ci o gamă nouă de îngrijire a părului GLISS Oil Nutritive. Cu o formulă nouă îmbunătăţită care combină 8 uleiuri preţioase pentru frumusețe și keratină, gama GLISS Oil Nutritive de la Schwarzkopf hrăneşte și repară în profunzime părul lung, deteriorat, se spune în descrierea gamei. Noua gamă promite că reduce cu până la 90% vârfurile despicate ale părului, îl hrănește intens, îi redă aspectul sănătos și îl lasă plăcut la atingere. Cele 8 uleiuri preţioase pentru frumusețe care hrănesc părul și completează acțiunea intensă de reparare a Keratinei lichide din formulă sunt: ulei de argan, ulei de șofrănel, ulei de macadamia, ulei de măsline, ulei de caise, ulei de migdale, ulei de trandafir și ulei de susan. Gama conține 4 produse, și anume:
–       Șampon GLISS OIL NUTRITIVE, 250/400 ml, preț 12,69 lei
–       Balsam GLISS OIL NUTRITIVE, 200 ml, preț 12,69 lei
–       Mască anti-vârfuri-despicate GLISS OIL NUTRITIVE, 200ml, preț 19,99 lei
–       Balsam-express GLISS OIL NUTRITIVE EXPRESS REPAIR, 200 ml, 14,49 lei

gliss
 Ce m-ar fi bucurat cu adevărat să aflu despre această gamă, ar fi fost să aibă încorporată protecție UV pentru păr sau un produs pentru păr destinat protecției UV. Pentru că avem deschisă o întrebare – cât de protejăm? – iar eu aș spune că din cap până-n picioare, cu măsură. 

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (1)

  • Produse cu protectie solara Bio atat pentru copii cat si pentru adulti sunt produsele Favisan la preturi avantajoase in farmaciile online (myriam).