Featured Lifestyle

Iubirea de pe Facebook

Relațiile interumane s-au strâns copleșitor de când cu epoca Facebook. Intri ușor în vorbă cu cineva și ți se pare foarte normal ca celălalt să-ți răspundă și să fie la fel de interesat de persoana ta. Este adevărat că suntem pe o rețea de socializare, și socializarea ar trebui să fie ceva normal. Probabil unele persoane pentru asta folosesc Facebook-ul, și li se pare că toată lumea stă acolo pentru chat, sau, dacă sunt online aproape tot timpul, stau la cultivat relații 2.0.

— CEAO, PEPUȘE, TE-AI LOVIT RAU CAND AI CAZUT DIN CERURI? —

Lucrurile se complică atunci când ești gagică blondă și nu ai trecut relationship status. Cu alte cuvinte, ești single (e musai că ești single, altfel erai In a relationship sau Married). Astfel te trezești peste noapte cu iubiți virtuali, care îți reproșează că nu răspunzi, că nu dai pupic, că nu pui inimioară, se supără că îi tratezi ”distant” – a se citi ”normal”, având în vedere contextul (asta dacă te-au împins păcatele să răspunzi de vreo câteva ori provocărilor), se poartă de parcă ar fi iubitul tău de o viață, deși nu te-a văzut sau auzit în viața lui, decât în propria închipuire, bazată pe poze de profil și statusuri. Deja îți programează timpul, viața, copiii și vacanțele la pensie.

Suntem făcuți să ne cunoaștem față în față, după gesturi, acțiuni, obiceiuri. Adică să facem o interpretare reală, nu lipsită de subiectivitate, desigur, dar reală. Pe Facebook avem așa puține date, încât creierul nostru, normalitatea din noi, caută să compenseze croșetând în jurul omului respectiv o posibilă realitate, cea mai convenabilă, din puțina informație livrată. Care poate pușca sau nu cu realitatea.

Riscul e ca persoana pe care o vezi să fie altfel în realitate poate chiar compatibilă cu tine, dar tu nu vei fi capabil să apreciezi asta, pentru că ești dezamăgit de nepotrivirea din capul tău. În loc să o iei de la zero cu omul din fața ta, tot încerci să îl îndeși în mica ta proiecție și pierzi esențialul: să trăiești. Unii oameni de pe Facebook trăiesc din proiecții. Proiecții care te anulează ca individ și exclude șansa de a relaționa normal, așa cum suntem obișnuiți de veacuri: în real life.

Hello, sunt Sigina Pop. ProBlogger de Beauty&Lifestyle, Nutriționist și Dietetician. Îmi ajunge expunerea (asumată, da) de care am parte, dacă nu spun absolut nimic despre viața personală, nu înseamnă că ea nu există și că trebuie creată online, ci înseamnă că o protejez foarte bine. Cine știe, poate într-o zi mă sucesc și eu. Dar deocamdată nu.

nostalgy

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)