Featured Review

Review: Sublime Soft, Pure Micellar Cleansing Water, Loreal

sublime soft (1) sublime soft (4)Să fi trecut vreo șase luni de când am soluția micelară Sublime Soft, de la Loreal, și pe care nu am avut cum s-o folosesc pentru că mai aveam vreo 4 produse de curățare a feței începute. Am decis să încep s-o folosesc la începutul lunii, pentru că arăta atât de bine acolo, la mine, în baie, pe etajeră, și pentru că mi-a plăcut ideea de loțiune micelară întotdeauna.

Aceasta se numește Sublime Soft, Pure Micellar Cleansing Water și vine într-un flacon transparent, cu capac alb. Câteva cuvinte de descriere: Soluția micelară Sublime Soft, special concepută pentru tenul uscat sau sensibil, curăță în profunzime tenul, zona ochilor și buzele de impurități și orice urmă de machiaj. Fără parfum și alcool, e hipoalergenic. Promite: o piele curată, vizibil hidratată și neiritată. N-are nevoie de clătire sau frecare. E destinată tenului uscat și sensibil, pentru ten, ochi și buze.

sublime soft (3) sublime soft (2)Ce părere am eu: folosesc loțiunile micelare pe post de loțiune tonică, în general. Îmi place cum se prezintă produsul, are bulele acelea gen ”soap bubbles” ca și spuma Himalaya, doar că lichidul e transparent, e apă micelară. Dacă nu ar fi aceste bubbles și rozul etichetei, flaconul ar fi banal, cu nimic deosebit. Ca să lămurim ce e o soluție micelară, am să citez de pe site-ul Farmec o explicație (sper că nu-i cu supărare):

Loțiunea micelară este o soluție în care agenții de curățare se aranjează în ansambluri moleculare sferice numite micelii. Având un caracter dual, ”iubitoare de apă” și „iubitoare de ulei”, în contact cu pielea, aceste micelii eliberează alfa-bisabolulul cu remarcabile proprietăți calmante, antiinflamatoare, protectoare și totodată captează în interiorul lor reziduurile de machiaj, sebum și alte impurități de pe suprafața pielii. 
Tenul este curățat cu delicatețe în profunzime, iar pielea devine proaspătă și catifelată. 
Diferenţa dintre un demachiant clasic şi o loţiune micelară, constă în ingredientele pe care le conţine loţiunea micelară. Mici sfere de micelii în contact cu praful sau sebumul capteză şi absorb murdăria în profunzime fără a usca tenul. Demachiantul clasic doar şterge murdăria de la suprafaţă fără a o absorbi.

Ei bine, spuneam că eu o folosesc pe post de loțiune tonică pentru că, de obicei, prefer să curăț grosul spălându-mă pe față. De aceea folosesc geluri de demachiere, după care tamponez și finalizez curățarea cu o dischetă și loțiune tonică. Așa că rareori mă demachiez de la a-z cu dischetă și cremă. Totuși, a fost o dată sau de două ori când mi-a fost lene să mă spăl pe față și m-am demachiat direct cu Sublime Soft și e o diferență enormă între tonic și apă micelară. Aceasta din urmă chiar are și putere de demachiere, pe lângă cea de îndepărtare a impurităților rămase. Lasă pielea foarte curată și nu trebuie să pui multă soluție pe dischetă o dată, e destul de economă. îmi place că chiar lasă pielea fină și, dacă uit să mă dau cu cremă, nu mă strânge fața. Un mare plus e că e gentilă cu ochii, mă demachiez pe ochi fără probleme, nu pișcă, n-are miros. Se zice că a calmantă, la mine nu are ce calma, am ten normal uscat și nu e prea sensibil, eventual e folositor după expunerea la soare. În afară de flaconul banal, produsul îmi place foarte mult, e bun și ieftin, costă undeva pe la 20 lei/200 ml. Voi l-ați încercat? Vă place?

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (5)

  • Musai o incerc si eu, deja e prea de tot, toata lumea o lauda Ș)

  • Nu am folosit niciodata lotiune micelara. Sunt putina sceptica atunci cand vine vorba de produse care sa le pui pe fata. Am observat in ultimul an ca in afara de servetelele de la Pampers tenul meu nu accepta nimic, asa ca, da… ma demachiez cu servetele de la Pampers. Lotiunea asta mi-a atras atentia fiindca zicea ca e hipoalergenic… Hmmm 😀 clar ca salvez postarea si atunci cand ma voi hotari sa folosesc si altceva voi apela din nou la postarea ta :-))

  • Dalia, chiar e ok, incearca. unele persoane folosesc doar lotiune micelara, mie imi place sa tot incerc

  • Carmen, eu nu m-am uitat la ce s-a mai scris despre ea, tocmai ca sa raman obiectiva. O sa ma uit sa vad ce scriu si altele 🙂