Lifestyle

Top 5 destinații de vacanță

Pentru că sesiunea umf-iștilor e cea mai lungă din lume (începe presesiunea prin mai și se termină sesiunea propriu-zisă prin iulie), nu pot să nu stau să visez cu ochii deschiși uneori, cu ppt-urile deschise, la locurile pe care aș vrea să le vizitez vara asta. Mă simt în formă și am o poftă incredibilă de destinații noi și, deși preconizez că anul ăsta nu voi ajunge mai departe de Marea Neagră (Anglia sau Spania, eventual), într-o zi sunt convinsă că voi atinge cel puțin una din următoarele locații.

 

vacanta1. Thailanda. Nu știu aproape nimic despre țara asta, dar am văzut atâtea poze de la persoanele care au fost acolo, încât m-a făcut să visez. Vreau să mă plimb pe un elefant, să încerc mâncărurile lor cu mențiunea ”European spicy, please”, să admir tailandezele, care mie mi se par tare frumușele, au ceva asiatic-bine dar apropiate de frumusețea europeană, cel puțin așa mi se pare (cred că mă trag de pe acolo cu ochii ăstia ai mei…) și, de ce nu, poate să ajung în zona cu padaung women, să văd tradiția aia a lor ciudată cu inelele din jurul gâtului.

vacanta japonia22. Japonia. De mică, de câte ori mergeam la Grădina Botanică de la noi din Cluj, eram fascinată de căsuța japoneză. Mereu fugeam acolo cu vărul meu, când eram mici, din toată grădina acela era cel mai interesant loc. Faptul de a mă retrage undeva, într-o zonă turistică din Japonia (n-aș suporta o metropolă uriașă o vacanță întreagă) și a locui într-o căsuță de aceea mi se pare un adevărat vis. Cu toate că e altceva, nici China sau Correa de Sud nu m-ar lăsa rece, dacă aș putea să iau la rând Asia… Mă simt apropiată de stilul lor de viață, de felul în care gândesc, de politețe, aș vrea să aflu mai multe despre ei, in-house.

vacanta suedia3. Suedia. Dacă aș vrea să mă odihnesc într-un loc cu munte și apă, aș alege Suedia. Aș vrea să văd cum e într-o țară despre care am auzit că e în topul țărilor cu cei mai fericiți oameni. Nu sunt familiarizată cu stilul nordic, multă vreme mi-am dorit să vizitez și să aflu mai multe despre Norvegia, însă acum preferinețe au corobât puțin mai jos pe hartă.

vacanta peru4. Peru. Cine mă cunoaște știe apropierea mea, încă de mică, de Spania, limba spaniolă și, prin extensie de țările hispanice. Dintre acestea mi-am dorit mult timp să vizitez Peru. Aveam o atracție imensă pentru Machu Pichu, dar poveștile despre aerul rarefiat mi-au mai tăiat din entuziasm și poate că aș prefera un Peru mai, așa, mai la mare, mai la Lima, totuși.

vacanta maroc5. Maroc. Țările arabe au fost și ele pe listele mele de visuri, neîmplinite deocamdată, dar cred că în viața asta o să-mi satisfac curiozitatea pentru târgurile lor cu zorzoane, orășelele tradiționale cu străzile acelea super înguste, mult nisip, cămile, voaluri și voaluri… Sora-mea mi-a venit o dată pictată pe mână cu hena, tare mi-ar plăcea să mă pirogravez un pic și sunt atât de ahtiată după zorzonelele și materialele lor colorate!!!

Cred că, undeva, cândva, voi fi capabilă să ating aceste zone dintre care unele sunt exotice și misterioase pentru mine, deocamdată. Vouă unde v-ar plăcea să mergeți? Și mai curioasă, dacă aș fi să aleg una din aceste 5 destinații, unde m-ați vedea mergând prima dată?

 

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (10)

 • thailanda, la spa 🙂

 • Sunt foarte bucuroasa de articol sincer, ca vroiam sa vad ce sugestii are lumea legate de locatii ce merita vazute in viata asta. Sincer te-as vedea in Maroc, mi se pare o destinatie foarte potrivita pentru tine si la fel de misterioasa ca tine. Cat despre Suedia si Norvegia, nu stiu daca sunt cei mai fericiti oameni de pe planeta, dar eu am ramas profund impresionata de tarile astea. E o frumusete imposibil de descris in cuvinte, un alt aer si cu siguranta un nivel de trai foarte ridicat! Asemenea tie Thailanda e pe lista mea de locatii asa ca astept sa termin facultatea sa pun la punct o plecare in directia aia!

 • @Roxana, doamne ajuta! 🙂

 • Mi se pare ca ai tratat subiectul cu superficialitate. Cand ai planuri sa te duci intr-o vacanta .. nu te interesezi dinainte ce ai putea sa vezi exact, sa.ti faci un fel de harta personalizata cu locurile pe care ai vrea sa le vizitezi .. si nu numai. Ma opresc aici cu exemplele, dar ma asteptam ca postul asta sa fie mai detaliat …

  Ne-ai dat 5 tari cu informatii cuprinse in cat .. 8 randuri maxim .. si asta e tot. Poate ca ma asteptam si la o poza, doua ..

  Lumea cand zicea ca ar vrea sa vada destinatii de vacanta pe care poate nu le-au luat in considerare, sunt sigura ca se refereau la mai mult de un NUME DE TARA, la un oras, la un ocean, la un canion, o zona muntoasa etc.

  Not satisfied .. Iar eu ca cititor am dreptul sa te cert …

 • Bu, mi-asum

 • Fata are sesiune deci pe mine pentru moment imi satisface curiozitatea! Sunt sigura ca daca o sa aibe timp mai incolo va detalia. 🙂

 • da, am scris tarile la care ma gandesc demult, desigur ca fiecare are specificitati si variante, nu vreau sa-mi fac acum, acum sange rau 😛

 • Visez la Japonia de ceva timp…

 • Emanuel, poi ce mai astepti, vine luna de miere, mergeti acolo tu cu Anca 😛

 • Pe primul loc pentru mine e PERU <3 offf vreau vacanta!