Featured Lifestyle Nutritie&Sanatate

Reguli pentru o piele superbă vara asta

plajaIndubitabil, a venit vara, pentru că primăvară nu mai avem. Așa că din blugi și bluze groase am sărit în maiouri și fuste, adică în haine lejere. Și în condițiile în care avem mai multă piele expusă, poate constatăm că avem nevoie de îmbunătățirea aspectului acesteia. În primul rând, lucrăm la filmul hidrolipidic al pielii.

Intervenția din interior
Este necesar să consumăm suficiente lichide (30 ml/kg corp), printre care apă. Iată cum faceți ca apa pe care o beți să se absoarbă optim: împărțiți cei 2-2,5 litri (sau cantitatea de care aveți nevoie, după calculul personalizat) pe toată ziua și beți câte o gură o dată. Nu încercați să beți ”ca rața” mult o dată, pentru că nu veți beneficia de ea, dacă e prea multă odată, organismul o elimină. Se bea câte o gură de apă, când și când, se ține câteva secunde în gură, se însalivează pentru ca enzimele din salivă să o ajute să se absoarbă mai bine. O parte se absoarbe deja la nivel bucal.

Pielea are nevoie și de lipide. Atenție, o dietă bogată în fibre (prea multe cereale consumate prea mult timp la micul dejun, dimineața, de exemplu) diminuează absorbția lipidelor și poate duce la o piele deshidratată, rugoasă. Consumați alimente care conțin lipide benefice, cum ar fi oleaginoasele crude – alune, nuci, migdale, semințe. Le puteți introduce la micul dejun (în iaurturi sau ca lapte vegetal realizat la blender) sau în salate și alte mâcăruri. Nu uitați de uleiul de măsline extravirgin, de avocado, și de uleiul de pește, omega3, o minune pentru păr și piele. Îl puteți consuma sub formă de capsulă și se administrează obligatoriu în timpul mesei.

Pentru elasticitate, e nevoie ca pielea să primească nutrienții necesari pentru sinteza de elastină și colagen. Pentru că mineralele și vitaminele au multiple roluri și depind unele de prezența altora, nu intru în detalii de sinteză acum (de ex, vit C este implicată și în imunitate, și în coagularea sângelui, și în sinteza de colagen și altele) este bine să aveți o alimentație echilibrată și puteți face asta fără să vă bateți foarte mult capul consumând 5 fructe și 5 legume crude pe zi, încercând ca în fiecare zi să schimbați câte unul din fructe sau legume cu unul nou. Să le alternați, în salate, la mâncărurile procesate termic ca crudități etc. Dacă de vitamine beneficiem în toată splendoarea lor din alimentele crude, s-ar părea că mineralele se absorb mai bine din mâncarea gătită, așa că un echilibru de 50% alimente crude și 50% mâncare gătită e ok. Eu știți că sunt adepta a 70% crud, 30% gătit. Bineînțeles, nu uitați de alimentele cu vitamina A (ouă, lapte, ton, ficat, boia de ardei, ardei rosu, cartofi dulci, morcovi, legume cu frunze închise la culoare, dovleac, salata verde, caise uscate, pepene galben etc).

Pentru ca nutrienții să ajungă și în cea mai îndepărtată bucățică de piele de pe corpul nostru, e nevoie de o irigare sanguină corespunzătoare, care nu se face dacă sunteți sedentari. Așa că e nevoie obligatorie de mișcare!

Intervenția exterioară

Tratamentele cosmetice sunt un alt aspect important. Îndepărtarea celulelor moarte de pe piele printr-o exfoliere corporală duce la o piele mai curată, mai luminoasă, mai aerisită. Eu fac această exfoliere la duș, o dată la 21 de zile așa, cum trebuie. Se poate face și la salon. Apoi e nevoie de hidratare corespunzătoare și din exterior, cu un produs potrivit pentru pielea fiecăruia. Și neapărat factor de protecție solară, pentru că UV sunt principala cauză a îmbătrânirii pielii. Cu cât ești mai deschisă la culoare, cu atât ai nevoie de un FPS mai ridicat.

Scapă de celulită! Pregătirea mea pentru vară a pielii din acest punct de vedere a fost masajul regulat la Lavinia, de care v-am povestit în postarea anterioară. Faptul de a avea un pic de celulită mie nu mi se pare deloc abominabil, la o femeie normală, așa că eu personal nu arăt niciodată pe nimeni cu degetul că poartă pantaloni scurți. Dar știu că multe persoane sunt afectate grav dacă văd un picior cu celulită la vedere. :)) Ei, posesiunea nedorită de celulită poate să fie de natură ereditară sau consecutivă a unui stil de viață nesănătos. De obicei, o combinație din ambele. Eu personal nu am ereditar celulită, iar până la 21 de ani, când am plecat din țară și nu-l aveam pe Ștefan cu mine nu am știut ce e aceea celulită (am dezvoltat-o ulterior, în Spania, unde aveam liber la cartofi prăjiți). Celulita se combate prin schimbarea stilului de viață dar și cu masaj eficient! Nu am foarte multă celulită, însă de când merg la Lavinia picioarele și fesele arată vizibil mai bine și pot să zic că, după vreo 10 ședințe, s-a dus cel puțin 50% din celulita existentă. Unii susțin că masajul anticelulitic este singura modalitate de a scăpa de celulită – stimularea circulației sanguine de suprafață, sfărâmare țesut adipos, drenarea lor prin masajul de drenaj și un aport adecvat de lichide. Lavinia știe foarte bine cum să te scape de celulită, are o strategie pe care o urmează în timpul masajului și nu pot să spun decât că.. știe ea ce face, m-a scăpat de celulită! Și mărturisesc că îmi place tare mult cum arată pielea și că vreau să o văd din nou cu 0 celulită. Așa că masajul vă poate ajuta și pe voi enorm la a avea o piele frumoasă.

În concluzie, dacă aveți în vedere aspectele din stilul de viață, prezentate mai sus, într-o lună puteți deja să vedeți rezultate și să aveți o vară cu o piele de vis!

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (12)

 • Foarte bune sfaturile 🙂

 • Ce articol frumos si competent pe deasupra! Multumim pentru informatii ^^

 • Foarte util articolul! Multumim mult! Am vazut acum ca si-a schimbat preturile la masaj, desi era afisat ca 2 saptamani e neschimbat! M-am suparat 🙁

 • E greseala de tastare sau chiar te exfoliezi o data la 21 de zile?

 • Manu, nu, pielea se regenereaza cam la 3 saptamani, nu e nicio greseala

 • maria, oferta aia a fost valabila 2 saptamani. a anuntat pe facebook ca urma sa expire, cine a fost pe faza si-a mai facut la preturile de oferta. oricum nu e scump deloc, la cat de bine face

 • thanks girls!

 • Sigina, corect, dar cine lucreaza mult vede noaptea, un 1 in fata pretului real :)))))…………ce fulga sunt, dimineata, am sunat-o si deja mergggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg

 • Buna! ai putea sa ne spui unde este salonul Mariei in Cluj? ce cartier/zona?

 • Anca, ce maria?… Lavinia are pe dorobantilor 17-19, in centru

 • Aha… citisem mai demult pe un site (nu mai stiu care) ca exfolierea se face o data la 2 zile. Si fata care scria acolo codamna fetele care se exfoliau mai rar. De asta am crezut ca ai gresit, scuzele mele.

 • Manu, stiu de aceasta practica, cica ar fi si abrazive diferite, unele zilnice, altele mai rugoase, insa mi se pare inutil din moment ce cu buretele de baie inlaturi oricum parte din celulele moarte survenite pe parcurs