Featured Review

CC Creams, upgrade de la BB Creams

Pentru că sunt curioasă de noutăți, atunci când am auzit de CC Creams a trebuit să îmi comad și eu. Pentru că bb creams au fost o revelație pentru mine și le prefer fondurilor de ten, m-am gândit că și acestea ar trebui să-mi vină ca o mănușă.

Ce este CC Cream? Conform explicațiilor date de wikipedia, ”Color Correction” Cream este un bb cream îmbunătățit. Inovația e adusă de coreeni de data aceasta, pentru că știm că bb-ul e originar din Germania și preluat și ultradezvoltat apoi de coreeni. Color correction se traduce prin corecție de culoare, deoarece acest produs este destinat corectării/uniformizării tenurilor cu probleme pigmentare. Astfel că acum există o soluție în plus pentru tenul tern, pământiu sau dimpotrivă, cuperotic și pentru cearcăne. Pentru că e destinat corectării unor imperfecțiuni și nu acoperirii, textura sa este mai ușoară decât cea a bb cream-ului, deci ca acoperire poate fi comparat eventual cu bb, nu cu un fond de ten.

Ca și în cazul bb, și la cc cream se disting cc creams europene, care la noi se găsesc pe la Chanel sau Olay și pe care nu le-am încercat încă, și cc creams coreene, de care mi-am comandat și am folosit deja: două! Mărturisesc că nu știu care marcă de CC Cream e mai bună, așa că am luat de pe ebay (ca de obicei), după ochi. Una e de la The face Shop, se numește simplu, Lovely ME:EX Makeup Base, a venit fără absolut nicio altă informație, restul e în coreeană. Are o culoare rozosină, bănuiesc că pentru tenul tern, palid. La întindere pe piele rămâne pigmentul roz câteva secunde după care culoarea se schimbă în culoarea pielii. Este foarte discret, nu ai zice că ești dată cu ceva pe piele, dar pielea arată bine. Ambalajul pare cam ieftin, ceea ce în ochii mei l-a făcut să pară suspect când l-am avut în mână. Dar a fost sigilat, în fine.

cc cream coreean (5) cc cream coreean (6) cc cream coreean (7) cc cream coreean (8)

Celălalt este TonyMoly, Pure Aura se numește, Luminous Pure Aura CC Cream mai exact, cu spf 30. Are 50 ml și este într-un flacon cu pompiță alb-negru, arată profi, mi-a făcut o impresie bună. Produsul e ca o cremă, albă ca laptele, ai senzația că te dai cu crema, după care prinde și aceasta pigmentul pielii și se uniformizează frumos. Mi-a plăcut cum arată tenul cu el, mai mult decât cu primul, deși ambele au un cover foarte, foarte discret, mult mai discret decât un bb cream, sunt tare încântată de ele. Nu știu dacă nu de noutatea faptului mai mult, vom vedea în timp. Pure Aura are totuși o acoperire ușor mai bună decât Lovely Me:ex.

cc cream coreean (2) cc cream coreean (3) cc cream coreean (4) cc cream coreean (1)

Din ce am observat eu, diferența între CC creams și BB creams stă în pigment. BBs au pigmenți asemănători fondului de ten, cc sunt niște creme (roz și albă, în cazul produselor mele) care, masate pe ten, își modifică culoarea după ten. Nu știu cum sunt variantele pentru Europa, dar voi trece pe la vreuna din drogherii sa încerc Chanel-ul. Odată cu Pure Aura am primit și două mostre cu aromă de cireșe de pe care am putut să înțeleg doar Tint, din utilizarea empirică aș zice că sunt creme blush care oferă obrazului un roz sănătos și un parfum de cireașă delicios.

Deci ca să nu dați cu praștia ca mine, vedeți ce nevoie are tenul vostru și ce culori vreți să  corectați. Asta pe principiul verde anulează roșu, galben anulează movul, presupun că cel roz al meu e pentru un ten mai pământiu. Cred că alb ar fi cel ”neutru”, dar mă mai documentez și o să mai scriu despre acest subiect. V-am făcut curioase?

În prima poză sunt dată cu Tint pe post de blush, arată drăguț, dar totuși, e doar o cremuță pigmentată (așa cred, alte info n-am că nu pricep limba coreeană).

cc cream look (2) cc cream look (1)

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (4)

  • Interesant, eu nici BB cream nu am folosit, am ramas la fond de ten 😀
    Te-am nominalizat aici: http://vovolyna.blogspot.ro/2013/05/the-versatile-blogger-award.html
    pup:*

  • Foarte interesant articolul tau si in general articolele tale..te urmaresc de ceva vreme… :D…etude house fresh cherry tint este defapt un tint pentru buze ,pe care in general coreencele il utilizeaza destul de mult in culorile portocaliu si rozul acela intens..dar presupun ca se poate utiliza si ca blush si vad ca arata destul de bine in poza 😀 succes si la cat mai multe articole sa avem cu ce ne delecta dupa o zi obositoare.:) pupici

  • georgiana, doamne, multumesc de lamurire, l-am incercat si pe buze, dar nu prea, parca e balsam. Dar deh, n-am gresit prea mult, ca uneori folosesc si rujuri pe post de blush daca-s plecata de acasa si n-am 😛 mersi inca o data