Featured Lifestyle

Jurnal de epilare definitivă: prima ședință de IPL

M-am interesat de-a lungul timpului despre epilarea definitivă și părerile sunt foarte împărțite. Cele mai populare metode de epilare sunt cele cu laser și cele cu lumină intens pulsată (IPL). Atunci când spui definitivă, te gândești că mergi de câteva ori la epilat și te-ai scăpat de păr pe veci. Mulți nu se gândesc că procesul poate fi diferit de la persoană la persoană, că ședințele depind de la un client la altul, că probabilitatea să reapară păr undeva, la un moment dat, în timp, iarăși depinde de mulți factori (de ex, dereglări hormonale, puterea de regenerare a corpului etc). Așteptările mele de la IPL sunt, în orice caz realiste: vreau să nu mai am treabă cu epilatul în anumite zone ale corpului (pentru altele deocamdată nu mă va deranja să folosesc, în continuare, ceara/zahărul deși nu se știe 🙂 ) și, dacă în x timp se va întâmpla să îmi apară un fir ici, colo, o să mă duc din nou. Însă cred că e cea mai bună metodă de a te scăpa de pilozitățile nedorite.

Totuși, mai bine decât specialiștii nu poate răspunde nimeni, așa că vă rog să consultați pe site răspunsul la întrebări ca Este epilarea definitivă definitivă? și la altele, care se ridică.

Ședințele mele se vor desfășura cam o dată la două luni (picioare) și 6 săptămâni (axilă) și vor fi cam 7 la număr. Oricum, vă țin la curent de fiecare dată, să vă spun cum merge treaba. Mă duc la Studio Jolie, la Ada, unde am făcut și microdermabraziune. Înainte de ședința IPL trebuie să nu te fi epilat cu ceară de mai mult de o lună. De aceea, cam două luni aproape am folosit lama. La sedința de IPL te duci cu zona curată, rasă cu lama, altfel părul fript de IPL va mirosi a ars 🙂 Suprafața de lucru este împărțită și acoperită cu gel ecografic (rece brrrrrrrr!), astfel nu se pune aparatul de două ori pe aceeași zonă. Senzația – căci da, e de senzație 😀 – e de ușoară pișcătură sau arsură preț de o secundă, în funcție de intensitatea cu care se lucrează. Aparatul are mai multe intensități. IPL-ul nu doare ca epilatul cu cearfă și merge și repede. Dar ceva se simte, că doar arde foliculul.

Btw, atât persoana care folosește IPL cât și clientul poartă ochelari de protecție, ca și ochelarii de soare 🙂 Prima ședință a fost ok, mi s-a spus că ar trebui să observ ori că părul care mai crește va cădea, ori că se rarefiază semnificativ până la următoarea ședință (am vreme două luni să constat…). Așa că to be continued… 🙂

Vezi ședința 2.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (6)

  • Heiiiii. La multi aniiiii:*. Sa fii sanatoasa si fericita . te pup:*

  • M and M, mersi 😉

  • In Cluj nu gasesti si SPL? E varianta mult mai eficienta a IPL-ului, cea mai avansata, sa spunem.

  • cristina, o sa vad cum merge cu IPL acum