Lifestyle

Tipuri noi de masaj – alternative pe piață

Sunt convinsă că fiecare dintre voi aveţi propria modalitate de relaxare şi de detaşare faţă de cotidian. Nu vă puteţi închipui cât de mult suntem afectaţi de rutină, de stres și problemele provocate de stres. Am prieteni care se relaxează prin muzică sau sport. De 10 ani încoace, eu am ales masajul şi pentru mine masaj nu mai este demult un moft, ci o necesitate. Cu toate că am experimentat mai multe tipuri, apar noutăți și în acest domeniu ce sună foarte bine.

M-am documentat puţin despre zonele corpului unde somatizăm, în general, oboseala și stresul acumulat peste zi. În funcţie de activitatea zilnică a individului luăm în discuţie zona gâtului, a umerilor, apoi partea lombară şi picioarele.

Tipuri de masaj
Vreau să vă povestesc despre două dintre cele mai cunoscute tipuri de masaj pe care le întâlnim şi care sunt foarte benefice pentru trup:

Primul şi cel mai cunoscut este Shiatsu – un stil de masaj originar din Japonia. El combină masajul oriental cu notiuni de anatomie și fiziologie din medicina actuală. Filozofia pe care se bazeaza masajul shiatsu este cea orientala a holismului conform careia organismul este intr-o permanenta relatie cu universul.

Apoi –masajul suedez, cunoscut şi ca masaj somatic. E constituit dintr-o prelucrare metodică normală a părţilor moi ale organismului în scop fiziologic sau curativ profilactic. Tehnicile de masaj clasic suedez sau masaj limfatic practicate cu măiestrie, au efecte deosebit de benefice asupra sănătăţii, condiţiei fizice şi aspectului general al corpului persoanelor de orice vârstă.

Alternative. Fotoliile de masaj.

Am studiat şi alte tipuri de masaj şi am găsit o alternativă interesantă pentru cei care un pot merge zilnic/săptămânal la un salon de masaj: fotoliile pentru masaj.

Cea mai mare gamă de fotolii pe care am găsit-o eu în România este la Komoder.ro unde am descoperit și fotolii de masaj cu programe pentru copii – cum ar fi modelul Inada Sogno, astfel că relaxarea poate fi ”distribuită” în familie.

Vorbim de o adevărată industrie, cea a fotoliile pentru masaj capabile să ne asigure acest confort acasă. Evident, am descoperit modele de fotolii de masaj Panasonic, Inada sau Humantouch cu funcţii avansate de terapie.

Data viitoare dezvoltăm celelalte tipuri de masaj generate de mâna umană şi de către fotolii.

Tare mi-ar plăcea să am ocazia să testez câteva dintre aceste fotolii de masaj   apoi să fac o comparaţie cu un masaj creat de un maseur profesionist.
Aşa că… domnilor/doamnelor de la Komoder: – Sigina sunt… Se aude? 😀

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)