Shopping

Shop smart în reduceri

Reducerile sunt un motiv de bucurie pentru pasionații de shopping. Acest festival de cumpărături e bianual, reducerile de vară și cele de iarnă. Totuși, cel de iarnă este mai important. De ce? 

Hainele groase sunt mai scumpe decât cele ușoare de vară. Ținând cont că la noi în țară predomină lunile friguroase, n-ar trebui să ne înghesuim atât la reducerile de vară, cât ar trebui s-o facem la cele de iarnă! Nu e totuna să cumperi o haină la 200 lei sau să o iei la 99 lei. Adaosul comercial intră mult la apă, și în loc să plătești un adaos de 400% la articole, plătești, poate, numai 100% și tot ai ieșit cu ceva. Că nici atât de economi nu putem fi să mergem la fabrici să le luăm la preț de producție. Că nu avem cum. La fel se întâmplă și la încălțăminte. Bocanci, cizme, botine – acum e timpul achiziționării lor. Dacă bine vă amintiți, în ultimii doi ani luna iunie ne-a prins cu vreme rece. Cam asta e concluzia mea, de redactor de shopping, ce a urmărit atent lucrurile în ultimii doi ani.

Ce n-o să prea găsești la noi în reduceri, haine și încălțăminte de designeri (sau cel puțin nu la reduceri prea consistente), lasă pe când nu sunt reduceri.

Distracția mărimilor

Femeile au o problemă cu neconcordanța mărimilor la haine, de la magazin la magazin, problemă pe care eu personal nu o înțeleg. D exemplu, Bershka, ce se adresează tineretului (adolescenți în principal), au mărimea L echivalentul unui M de la C&A sau Zara chiar, care se adresează și adulților. Unor femei, dacă le spui că trebuie să ia o mărime mai mare decât știu ele că poartă, se deprimă și în cele mai spectaculoase cazuri se oftică că le faci ”grase”. În general, mărimile europene nu ar trebui să difere. Veți vedea, însă, diferență de mărime între hainele destinate tinerilor și cele destinate adulților (altfel arată corpul unei femei în adolescență și altfel la maturitate), între hainele vest europene și cele est europene (asta să nu mai pomenim de cele made în Turcia sau China). Așa că nu disperați, dacă mărimile nu concordă nu înseamnă că v-ați îngrășat/slăbit.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (4)

  • Problema asta ca nu corespund marimile de la un brand la altul este veche. Nu inteleg de ce nu merg toti pe aceleasi standard corect?

  • Laci, la femei e o problema mai mare, de ordin psihologic. Din cate am vb cu vanzatoarele, unele se simt jignite daca le zici ca le trebuie o marime mai mare. Asa e, la segmentul adolescenti sunt mai micute, la cei de varsta noastra ok si la doamnele peste 0 un pic mai mari (as in un 40 sau L al lor e un 42 sau 44 al nostru)

  • @Sigina Eu imi dau seama cand pun mana pe articolul respectiv daca imi vine bine sau nu. Nu trebuie sa-mi confirme vanzatoarea marimea mea.

    La fel poate face si o femeie daca se uita la articolul respectiv dupa care-l probeaza si daca e prea mare, isi alege o marime mai mica.

    Consider ca se face prea mare caz pentru acest detaliu minor cand toata lumea stie ca marimile difera de la un brand la altul.

  • ah, cu masurile, don`t get me started. am in garderoba toate masurile de la xl (hanorac cu gluga) la xs (topuri de vara). recent mi`am luat un trening, pantalonii sunt nr.34 si jacheta a trebuit sa o iau 38 pentru ca altfel era prea scurta.