Lifestyle

Cum nu ne îngrăşăm iarna asta…

Vin zile lazy, cu mâncare peste tot şi nu de oricare, ci din cea mai grasă. Eu nu îmi fac probleme, chiftelele mele vor fi din soia sau eventual parte carne tocată, parte soia; de mâncat –  mancare, fără prăjituri sau desert imediat după, în cantităţile normale şi nu din politeţe faţă de gazde.

Nu va lipsi tae bo-ul. It never does. Nu este vacanţă pentru tae bo, decât în 2-3 zile ale fiecărei luni 😀 sau când sunt răcită cu febră grav (dacă eşti răcită numai puţin şi faci mişcare numai bine transpiri şi scoţi toxinele – griji numai să nu-ţi fie frig după). Vă povesteam mai demult că se slăbeşte cu mişcare only, fără porcării de tablete de slăbit, inhibitori de foame, ceaiuri cretine de slăbit şi că nu iau aşa ceva.

Acum iau uneori ceva harmless. Am găsit un aminoacid, L-Carnitina la pliculeţ, în Auchan la suplimente dietetice şi o folosesc cu succes de ceva vreme (marca Q Form). Este un compus natural, n-are efecte secundare negative din câte am investigat şi se bea cam cu o jumătate de oră înainte de efort. Măreşte rezistenţa musculară pe timpul efortului şi ajută la mobilizarea grăsimilor spre ardere. Iau când şi când, chiar dacă e natural, nu vreau să fac o obişnuinţă din asta. Am observat că tae bo-ul meu e mai eficient şi mai energic cu el şi într-adevăr se ard grăsimile mai bine :D. Nu, nu vă luaţi dacă staţi cu funduleţul jos, nu o să vă servească la nimic. Acesta merge numai combinat cu mişcarea.

Un alt adjuvant în slăbire, pe care l-am folosit la început fără să ştiu la ce e bun e ceaiul de iasomie, de care v-am pomenit în alt post. E aromat, elegant aş zice, e un ceai ideal pentru a-ţi servi prietenii şi mai are şi beneficii: accelerează metabolismul, cam ca şi ceaiul verde, doar că nu e tonic ca şi acesta din urmă. Griji cu dozarea (vezi post).

Şi fără să ştiu, o bucată de vreme cu tae bo şi L- Carnitină, cu un ceiuţ uşor de iasomie spre seară, mă trezesc că îmi spune lumea că am mai dat jos. Aşa o fi, eu nu stau pe cântar toată ziua şi mănânc ce-mi doreşte inimioara şi când vreau. Efortul fizic e cheia. Şi voi continua acăsuţa cu tae-bo, că deja îs expertă 😛 (fac de 8 sau 9 luni zilnic, excepţie  zilele de mai sus sau câte o zi pe săptămână).

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (4)

  • Bravo!

  • tu dia, ii buna l carnitina asta. cate o saptamana la fiecare tae bo, dupa aia o saptamana pauza.. ca noa nici ce-i natural nu e bun incontinuu 😛

  • bai zapa, tu faci tae bo zilnic? acasa?

  • da, tu, Ioana.. sufar ca nu ma duc la sala, dar nu pot sa nu fac, dupa o zi de pauza ma anchilozez… stiu toate miscarile de baza si fac combinatii, nu e stres. nu mi-e greu nici sa ma mobilizez caci i can`t live without it. 🙂