Lifestyle

Şi bărbaţii ar trebui să se demachieze

Acum există o varietate destul de mare de produse cosmetice pentru bărbaţi şi pe la noi. Când nu prea existau, cei care doreau să aibă grijă de aspectul lor căutau între produsele feminine ceva ce să li se potrivească, cum ar fi cremele fără parfum, antirid, de hidratare.

În prezent, avem de toate: produse pentru igienă corporală, de bărbierit şi produse cosmetice specifice. Deşi la început m-am gîndit că ei ar putea să folosească foarte bine şi produse din cosmetica feminină, totuşi am ajuns la concluzia că pielea bărbaţilor e diferită de a noastră şi are nevoie de îngrijire specială. Pielea bărbaţilor este mai dură şi cu 20% mai groasă decât a femeilor, datorită testosteronului şi pH-ului diferit. De aceea este nevoie de loţiuni şi demachiante mai puternice, care să pătrundă adânc în pori. De asemenea, părul este diferit şi are nevoie de produse cu ingrediente diferite de cele ale femeilor, nu doar cu eticheta şi parfumul schimbat.

Demachierea este o totală nebuloasă pentru unii din bărbaţii pe care îi cunosc, dar este necesară, deoarece, pe parcursul zilei, se adună praf şi transpiraţie în pori, care nu neapărat se duc cu apă şi săpun. La capitolul acesta, Nivea o aliată de nădejde cu linia de produse pentru bărbaţi. Acesta e primul exemplu care îmi vine în minte deoarece sunt produse ieftine şi bune (doar cele masculine, produsele Nivea din România pentru femei lasă de dorit).

Ca şi femeile, bărbaţii au diferite tipuri de ten – gras, uscat, mixt, la care se adaugă stresul periodic la care e supusă pielea lor, la bărbierire. În acest caz, trebuie să analizeze bine ce necesităţi are tenul lor şi, la nevoie, să apeleze la un dermatolog sau la un farmacist, pentru a folosi produsele potrivite. Observ că, pentru curăţarea feţei, Nivea preferă gelurile de curăţare. Acestea au o formulă diferită de săpunul obişnuit. În cazul unei loţiuni demachiante, aceasta se aplică cu degetele pe tot tenul, masând uşor pentru a înmuia eventualele impurităţi, apoi se foloseşte o dischetă demachiantă sau o biluţă de vată pentru a curăţa loţiunea de pe faţă. Acţiunea se repetă până când discheta rămâne curată. Chiar dacă vara calendaristică s-a terminat, este încă nevoie de factor de protecţie pentru ten – aspect neglijat des de către bărbaţi. După curăţarea feţei, este bine să se aplice o cremă cu factor de protecţie adecvat.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)