Lifestyle

Prima băiţă. Curăţarea pensulelor de machiaj

Recunosc că, până acu nu m-a preocupat această problemă, deoarece eu sunt o maestră a aplicatului machiajului cu degetele, iar aplicatoarele cu bureţei, care erau mai frecvent folosite, le schimbam o dată la x timp, când mă gândeam eu că şi-au făcut treaba.  Însă de o vreme (de când cu unghii lungi) m-am învăţat şi cu pensulele.

Aveam un set aproape nefolosit de la Sonya, Forever Living Products, foarte bune, le-am primit cadou de la mama, deci habar nu am cât costă, da mă uit. Şi cum nu doresc ca pe pensulele mele să se dezvolte mediu de cultură microbiană, din piele moartă, praf şi alte cele ce provoacă probleme dermatologice “peste noapte”, sâmbăta trecută le-am făcut prima băiţă. Pur şi simplu le-am pus la înmuiat într-o cană ca pe pensulele de pictură, cu şamponul de păr cu care mă spăl eu, le-am dat grosul de jeg jos :), le-am clătit, apoi le-am pus în alt păhărel, cu oţet, care se ştie că e bun la toate (inclusiv la şters prafu 😀 , e antistatic, antiseptic…). Le-am lăsat în oţet vreo 10 minute, după care le-am scos pe rând şi le-am spălat din nou cu şampon, pe fiecare în parte. Săpunit-clătit, până a rămas apa curată. Apoi am aplicat puţin balsam pentru păr, le-am frecat pămătuful şi le-am clătit.

Cică se foloseşte şi un pic de ulei de măsline, să le redea luciul. Eu mi-am frecat ambele palme cu ulei de măsline şi le-am frecat uşor între mâini, după care le-am uscat cu prosopul şi, de ce să nu recunosc, le-am dat un jet de aer rece cu uscătorul. Nu am folosit apă caldă deloc, nici aer cald.

La fel am procedat şi cu bureţeii şi aplicatorul cu bureţel. Arată super acu 🙂

P.S. Nu uitaţi de concursul ademenitor al lui Special Koko!!!

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (6)

  • De ce nu ai folosit apa calda? Are vreun efect negativ? Eu tot cu apa calda si sapun le-am spalat

  • nuj cu ce sunt lipite acol la baza, si am preferat sa nu topesc nimic. in general si parul uman e indicat sa fie spalat cu apa cat mai rece, sa se inchid cuticulele. asa ca pe parul meu, le-am spalat cu apa semi rece.. sau semi calda.

  • Apropo de bureteii de fond de ten….un truc invatat de la un make-up artist acum ceva timp.
    Ma tot chinuiam sa spal bureteii de fdt si niciodata nu se lua fdt din ei, ramaneau asa patati si inca murdari indiferent cat ii spalam. Si atunci acest, de fapt aceasta, make up artist mi-a spus sa ii spal cu sapun antibacterian. Si guess, what ! A functionat super !! De fiecare data ies albi impecabili ca atunci cand i-am cumparat.
    Acum eu sapunul antibacterian nu l-am luat din Ro, am luat unul pe care mi l-a recomandat ea si nu se gaseste la noi. Dar probabil merge cu orice spaun antibacterian.

  • Betty, super, mersi de pont 🙂 acum rar mai folosesc buretei, dar am ceva si as putea sa incerc 🙂

  • Np ! Eu acum nu am somn si citesc blogul tau cap coada , de asta mai comentez la posturi asa vechi :))))) Sunt pe la pagina 32 :)))))

  • hehe! esti figura 🙂