Lifestyle

Fondul de ten Matte Morphose de la Loreal, mostră gratuită

Am încercat fondul de ten nou de la Loreal, Matte Morphose. Am găsit mostra într-o revistă Cosmo, cred, sau Glamour, nu mai ştiu, un Beige Natural.

Acest fond de ten este un fel de replică a fondului de ten Matte Mousse de la Maybelline şi are, ca şi acesta, consistenţă spumoasă. Articolul din revistă dedicat acestui fond de ten de la Loreal susţine că este o formulă pentru toate tipurile de ten – şi nu mai înşir aici toată povestea de marketing unde îşi susţin punctul de vedere, ci vă spun experienţa mea directă.

Fondul de ten se aşează bine şi, ca şi cel de la Maybelline, este plăcut la atingere. Cel de la Maybelline este vizibil porivit tenului gras, fiindcă la tenul uscat apare senzaţia de strânsoare. Acesta nu strânge faţa, însă o matifiază prea mult, iar tenul uscat este deja mat. Mie îmi plac fondurile de ten care dau strălucirea aceea naturală a pielii, nu arată mat. Zice că rezistă foarte bine timp de 12 ore, ei, la mine a stat vreo 6-7, a rezistat binişor, dar nu m-a încântat în mod deosebit.

Cred că este mai potrivit pentru ten normal sau gras, nu pentru tenul uscat. Insist, “pentru toate tipurile de ten” este o găselniţă de marketing pentru ca producătorii să aibă un public ţintă cât mai larg. Şi din nou mă repet, necesităţile unui ten uscat nu au cum să fie satisfăcute de un produs care e bun pentru un ten gras. Nu ai cum să faci un prdus “de finish”, să zicem aşa, care să mulţumească toate tipurile de ten, fiindcă au nevoi diferite. Excepţie fac loţiunile tonice şi puţine alte produse cosmetice, care nu sunt cruciale.

(sursa foto)

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (10)

  • am incercat si eu acest fond de ten, intradevar este foarte placut si se potriveste tenului gras:)

  • mnoah, mie nu-mi place. ma enerveaza cand zic ca e pt “toate tipurile”

  • Inca nu am gasit un fond de ten care sa se potriveasca perfect tenului meu uscat. E mai problematic atunci cand ai tenul uscat :-<

  • ai intrebat in farmacii de fonduri de ten specifice pentru ten uscat? nu povesti cu pesti, “ca is bune si la…” vezi la clinique este ceva interesant, poate ca e mai scump da macar marca e o garantie a calitatii.. si eu caut sa scrie pe ele expres ca sunt pt ten uscat.

  • Am incercat cam tot ce e prin farmacii si pe tenul meu nu functioneaza. Iar in ceea ce priveste Clinique-ul, probabil ca o sa-mi fac o comanda mai mare din afara, nu vreau sa dau dublu sau chiar triplu pretul lor in magazinele din Ro. Nu sunt foarte scumpe, sunt scumpe la noi doar 🙂

  • ba, cam asa sunt si in occident, doar ca in euro nu pare atat de mult si la salariul lor mediu.. e o nimica toata

  • Buna. Aici veti gasi anumite produse cosmetice. Poate va intereseaza. La un pret mai bun decat in magazin. Si matmorphose ! Multumesc.

  • poate

  • L-am încercat într-un dm, doar pe deget, n-am putut merge mai departe 😐 Mi-a uscat efectiv degetu, da o uscăciune de-aia nașpa. Mă sperie puțin fondurile de ten -prea- mate.

  • D, da, e cam nasol..