Lifestyle

Dex cosmetic pentru bărbaţi (II)

Unii bărbaţi nu văd utilitatea multor produse de pe rafturile destinate lor sau chiar dacă o văd, nu îi dau importanţă.

Totuşi şi acele “anexe” la produsele normale sunt foarte necesare. De pildă, cremă contur de ochi.

sursă foto

Ca şi în cazul femeilor, pielea din jurul ochilor bărbaţilor este mai sensibilă. De aceea, ea necesită o formulă aparte faţă de formula ce se găseşte în crema pentru faţă. Pe pielea din jurul ochilor se văd primele semne de îmbătrânire, deoarece acolo se ridează cel mai repede. Când eşti tânăr nu te preocupă treaba asta, dar mai încolo vei observa şi nu îţi va plăcea. De aceea, cred că e în regulă să începi să previi apariţia ridurilor fine cu crema de ochi adecvată. Nu cu una foarte puternică, fiindcă îţi poţi desensibiliza pielea, şi atunci când ai cu 10, 20 de ani în plus, cu ce te mai dai?

Astfel că, există creme de ochi şi de faţă pe vârste, cam ca la femei. Dacă ai o piele tânără, nu îţi şoca tenul cu cremă antirid (înainte de vreo 28-30 de ani, de exemplu). Ai nevoie de o cremă hidratantă, adecvată tipului tău de ten, la ten uscat – pe bază de uleiuri, dacă acesta e deshidratat prin lipsă de grăsimi, sau pe bază de apă. La tenul gras e nevoie de o cremă hidratantă neuleioasă.

Aveţi nevoie şi de tonifiant. În perindările mele prin magazine, în căutare de produse pentru bărbaţi, pentru un articol pentru Citynews am văzut că există pe piaţă, şi la preţuri rezonabile, şi la preţuri mai mari, 40-200 lei. Depinde de unde îl iei. La ce ajută loţiunea tonifiantă? Ajută la depărtarea impurităţilor de pe faţă, curăţând în profunzime şi tonifică pielea. Se poate folosi şi dimineaţa şi seara, dar mai ales seara, ca un fel de “demachiere” de praful zilei, chiar după ce faceţi duş şi vă spălaţi. După loţiunea tonifiantă se aplică crema, de zi sau de noapte sau antirid, ce vi se potriveşte.

P.S. Ca întotdeauna, întrebări sau comentarii dacă aveţi, vă răspund în măsura umilelor mele cunoştinţe sau măcar vă direcţionez către cineva care ştie mai bine. 😛

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)