Lifestyle

Dex de termeni cosmetici pentru bărbaţi

Am fost întrebată de băieţi ce e aia exfoliere sau pentru ce e bun gomage-ul sau când să îşi dea una sau alta.

Termenii scrub, gommage, exfoliere sau peeling se referă cam la acelaşi lucru. Există creme pentru curăţarea pielii, care conţin mici granule pentru masarea feţei, şi pentru înlăturarea eficientă a pielii moarte de pe faţă sau corp. Crema exfoliatoare este pentru ten şi pielea corpului cam ce este piatra ponce pentru picioare.

Pielea se regenerează, de aceea este nevoie să se îndepărteze celulele moarte pentru a lăsa loc unui ten sau a unei pieli a corpului proaspătă şi sănătoasă. Şi bărbaţii au nevoie de o exfoliere săptămânală – există creme gommage pentru faţă şi geluri exfoliatoare pentru corp de la Nivea, Sephora, The Body Shop şi altele, speciale pentru bărbaţi. Însă părerea mea e că puteţi folosi crema gomage şi pentru femei, nu văd nicio diferenţă, fiindcă oricum va trebui să aplicaţi produsul de faţă adecvat fiecăruia, după curăţare.

E bine să nu o folosiţi mai des de două ori pe săptămână, pe faţă, mai ales dacă aveţi tenul mai sensibil. O dată e suficient. E bine şi ca exfolierea să o realizaţi înainte de bărbierit, fiindcă pielea va fi mai puţin sensibilă. Se lasă tenul puţin umed, nu foarte umed, apoi masaţi faţa cu degetele, insistând pe zona T (bărbie, nas, frunte – intre sprâncene), până când crema intră de tot şi rămân pe faţă doar granulele de masaj. Apoi vă clătiţi cu apă şi vă ştergeţi.

Pentru ochi se foloseşte adesea o cremă diferită decât cea de faţă, deoarece pielea din jurul ochilor este mai sensibilă şi este predispusă ridării mult mai rapide, aşa că necesită o formulă specială.

Este bine ca bărbaţii cu tenul gras să nu neglijeze hidratarea, în ideea că “şi aşa tenul e destul de unsuros”. Şi tenul gras are nevoie de hidratare, dar pe bază de apă. Căutaţi creme lejere speciale pentru tenul gras, în mall-uri sau la farmacie.

Aveţi nevoie şi de cremă de corp pentru a păstra fermitatea pielii. În timp pielea îşi pierde elasticitatea, face riduri, exact ca şi cea a femeilor. Diferenţa e ca la bărbaţi, în general, pielea nu e aşa de subţire şi catifelată ca şi cea a femeilor. Asta nu înseamnă că trebuie să o neglijaţi. Căutaţi o loţiune sau o cremă de corp potrivită cu necesităţile pielii voastre.

Alte denumiri: depilare axială – depilarea sub braţ, depilare inghinală – în zona intimă, depilare lung/scurt – depilare numai pe anumite zone, de exemplu numai de la genunchi în jos, dar la bărbaţi e cazul de epilat lung pe picioare, de sus până jos. Cu restul denumirilor nu cred că sunt probleme. Dacă aveţi nelămuriri în care vă pot ajuta, lăsaţi comentarii, că răspund întotdeauna.


sursă foto

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (4)

  • azi, plimbandu-ma prin libraria universitatii am dat peste o carte cu un titlu mai… ciudat: ” Biblia barbatilor”, scrisa evident de doi americani pe numele lor Clay Travis, Chris Shaw. la descrierea cartii se spunea ceva de genul “Barbatul preferat, in zilele noastre, nu mai este deloc barbat. Este, de fapt, un individ super-efeminat, am putea spune chiar o femeie de cea mai joasa speta. Nu are par, se teme de microbi, nu consuma carnesi este vesnic ingrijorat de propria silueta.”. acuma imi pare rau ca nu am cumparat cartea, nu de alta ci doar sa vad ce parere au “domnii” asti despre cum ar trebui sa fie un barbat “adevarat”. cultura americana ce mai…:))

  • hahahah! daaaaaaaaaaaa… americanii, unde nu stii cand vezi un umflat daca e femeie sau barbat. Cori, la ei nici femeile nu se aranjeaza, ce vrei?? aranjatu e de hollywood, atata, si de aia “fitosi cu bani”. Sau de europeni emigrati 🙂 La cate emisiuni de beauty am vizionat, am vazut deja cum sta treaba printre femei p-acol. Si ce sa le mai ceri barbatilor??

  • 😆