Lifestyle

Idei pentru îngrijirea părului decolorat (II)

Odată lămurită problema cu păstrarea nuanţei blondului, rămâne alta mai sensibilă: îngrijirea părului. Multe domnişoare ţin morţiş să îşi păstreze părul blond chiar dacă l-au ars şi arată ca o mătură. Placa de întins este o modalitate de a fenta privitorii fiindcă dă un aspect neted, însă a ascunde un blond deteriorat prin întindere este ca şi cum ai mătura şi ai ascunde gunoiul sub covor.

Cum se poate evita o nenorocire capilară de acest fel? Cel mai înţelept este să mergi numai la salon pentru a te vopsi/decolora, însă adevărul e că nu toate avem posibilitatea financiară de a o face foarte des (ţinând cont că trebuie mers mai des ca la alte culori, cam la 3-4 săptămâni în funcţie de cât de repede creşte părul fiecăreia). Dacă nu poţi merge la salon  cheamă pe cineva care ştie să aplice crema doar la rădăcină. În niciun caz nu te aventura să îţi aplici decolorantul singură, îl vei întinde şi pe restul firului de păr şi dacă nu se va rupe, va arăta cel puţin aşa cum am spus mai sus, ca o matură.

Foloseşte şampon special pentru păr blond şi neapărat mască sau balsam pentru păr blond. Eu am încercat diverse măşti şi balsamuri de păr, am fost mulţumită de Dumb Blonde de la Bed Head (gama profesional) dar cel mai mulţumită sunt de tratamentul pentru păr Midollo&Placenta de la Serical, la care revin mereu, de câte ori încerc ceva nou, şi pe care îl folosesc de mai bine de 7 ani.  Midollo are un litru, costă în jur de 19 lei şi se poate găsi în magazinele specifice.

Poate aţi citit postarea cu hidratarea tenului, ei bine, cam aşa ceva am observat eu că se întâmplă, din practică, şi cu părul.  Deşi unii stilişti nu ar fi de acord cu metoda, eu am observat că părului meu îi fac foarte bine măştile cu ulei de măsline sau ulei de ricin. O dată la două-trei săptămâni, seara înainte de culcare, îl aplici de la rădăcină şi îl întinzi pe tot părul iar dimineaţă îl speli bine. Lasă o senzaţie foarte plăcută, catifelată, hidratată.

Dacă ai un blond uscat cu siguranţă îţi vor face bine măştile cu ulei şi cele cu Midollo. Dacă ai părul gras, nu îţi recomand niciuna din aceste idei.

Cam aceasta ar fi cu îngrijirea externă a blondului, urmând să scriu într-un viitor post şi de îngrijirea din interior.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (5)

 • Sigina, midollo mi-a provocat matreata, lasa parul uscat si nu-mi place cum miroase[ ma rog, gusturile se discuta].
  daca vrei neeaparat kallos, aia cu lapte [Latte] e mai buna decat midollo.

 • Maggie, aceea cu lapte nu e asa buna pentru parul decolorat. Mie Placenta imi hidrateaza cel mai tare parul. Poate ca difera de la persoana la persoana. Incearca de la jumatate spre varfuri doar, daca iti face matreata 🙂

 • Nu ma refeream la aia mare cu lapte. Latte aia mica.

  Si eu am fix culoarea ta , si am ajund de la brunet vopsit [ cul naturala fiind blond inchis ,d ar deh, voiam platinat].

  stiu cum arata un par uscat. si crede-ma, aia mica latte face minuni.

  am incercat cu varfurile cum ai zis si inainte, si tot uscat il lasa.

  ulei de masline+ masca de la keune sau asta latte mica 😀

 • Maggie, ma bucur ca la tine funtioneaza. Cand o sa am chef sa mai schimb Midollo, o sa incerc 🙂