Blond Hair Featured

Lecție Joico de la Cristi Scutaru și hairstyle vintage-couture

Joi a avut loc la Boulevard Studio un eveniment Joico, ce l-a avut ca invitat pe Cristian Scutaru, trainer național Joico. Am aterizat la salon direct pe scaun la Dutzi, pentru că aveam deja programare. Și am lăsat pe urmă șampania și discuțiile cu nenea ăsta simpatic din București.

boulevard (2) boulevard (3) boulevard (5) boulevard (6)

Eram proaspăt impresionată de masca Nutri Thermique de la Kerastase, când am stat puțin de povești cu Cristi despre Joico. Brand profesional multipremiat vreo 11 ani la rând, dacă nu mai mult, asociat în 2006 cu Shiseido, Joico are niște formule patentate și o tehnologie pe care n-o mai folosește niciun brand din lume. Adică atunci când zici Shiseido… deja știi că zici super calitate în domeniu (compară cu Wella by Procter&Gamble sau Loreal by Nestle), sunt absolut fascinată de Shiseido (vezi fardul). Până prin 2006 s-a folosit keratina umană în formule, însă din cauza schimbării legislației care interzice folosirea compușilor de proveniență umană, au găsit o alternativă: keratina din lâna unei rase de oaie din Noua Zeelandă.

Se pare că aceasta are aceeași formulă ca și keratina umană. Joico conține un complex bioavansat cu peptide (compuși proteici, de structură) cu mărimi și mase moleculare diferite, astfel încât compusul să pătrundă la toate nivelele. Mai simplu: ca substanța activă să pătrundă în firul de păr, e nevoie ca moleculele să aibă o anumită mărime – cu cât sunt mai mici, pătrund mai adânc, cele mai mari restructurează la suprafață. Deci sunt obținute mărimi care să pătrundă la toate nivelele firului de păr – de la suprafață până în profunzime. Între aminoacizii lanțurilor peptidice se numără cisteina, care oferă elasticitatea și arginina, care oferă forța firului de păr. Cu Joico se pare că se înlocuiește tot lanțul de peptide afectat, din firul de păr. Iar această tehnologie, conform spuselor lui Cristi, este patentată pentru următorii 20 de ani.

boulevard (11) boulevard (10)

Așadar, restructurarea, repararea firului de păr, se construiește în timp, cu Joico. Abia atunci mi-am dat seama de ce primul meu contact cu Joico n-a fost ”wow” la prima utilizare. Am realizat că îmi face bine părului în timp, tocmai din această cauză, de care nu știam. Și a fost o constatare empirică, pentru că nu știam despre Joico decât că e cel mai tare brand de produse profesionale pentru păr, nu știam și cum funcționează, ceea ce pentru mine e foarte important. Mereu am fost omul cu ”de ce-mi dai asta, de ce s-o iau, cum funcționează?”. Mai târziu, cu Moisture Recovery, deja știam cum merge Joico și mi-a plăcut mult.

boulevard (8) boulevard (7)

Un minus pe care l-ar avea produsele impresionante de la prima utilizare (cum e la mine cu Kerastase), e că ar produce un efect temporar, n-ar dura și dacă nu mai folosești produsul. E posibil să fie adevărat, pentru că dacă uneori n-am timp să stau cu NutriThermique în cap, mă spăl doar cu balsam și nu-mi place efectul, vreau Kerastase. Totuși, chiar și pentru efectul acesta imediat îmi place masca în continuare, alături de produsele Joico. Și așa trebuie să alternezi produsele de păr, iar eu nu voi fi fidelă unui brand, pentru că îmi place să le mai rotesc.

Revenind la noile produse Joico, ar fi K-Pack-ul auriu pentru părul blond (există produse de îngrijire și pentru celelalte culori, cât și pentru părul normal) cel care m-ar interesa să-l încerc și tratamentul în 4 pași la salon, de care scria și pe flyer-ul evenimentului. Tratamentul în 4 pași Joico se poate face doar la salon, pentru că trebuie dozate niște substanțe acolo de stilist, nu de mânuța personală. Ar fi așa – pasul 1. curățare în profunzime, mai eficientă chiar decât se face cu un șampon profesional. Se elimină absolut toate reziduurile din firul de păr, scalp. pasul 2. acidifierea – se egalizează valoarea ph-ului pe toată lungimea firului de păr, adică face cuticulele să fie închise sau deschise pe toată lungimea firului de păr. pasul 3. reconstruiește partea internă. 4. reconstituie cuticula și reface nivelul de hidratare. Sună cu adevărat profesional!

boulevard (13) boulevard (12)

Tratamentul ar trebui făcut în prima lună, dacă e nevoie, de 3-4 ori, apoi mai rar. Pentru utilizarea acasă însă, la părul blond, merge așa: din K Pack-ul pentru păr slăbit, agresat 1. pentru blondul cu firul subțire, moale – produsul Reconstructeur Liquide 2. pentru blondul cu fir gros, aspru, cum e al meu, Reconstructeur Penetrant en Profondeur, care e cremă.

Pentru vară, Cristi recomandă șamponul clarifying (după mersul la piscină sau mare), împreună cu reconstructorul și intens hydrating (K pack-ul auriu, pentru păr slăbit, agresat). Și în rest există produse pentru orice tip de păr aveți. Nu aveam prejudecăți față de Joico, dar mi s-au clarificat anumite nelămuriri asupra acțiunii formulei și acum am o părere cu atât mai bună. Bineînțeles, treaba trainerului nostru național e să ne asigure că Joico n-are concurență și, după tehnologie, așa pare să fie.

boulevard (39) boulevard (40) boulevard (41) boulevard (44)

Și pentru că părul meu intră la Boulevard într-un fel, și iese de acolo altfel, întotdeauna, vă arăt și ce-a lucrat Duți (Codruța Tripon) în capul meu în ziua aceea. Mărturisesc că m-am simțit ciudățel cu tot părul strâns (eu – bucle, messy, volum – știți voi), dar cel puțin freza a atras atenția tuturor.
boulevard (25)boulevard (36) boulevard (37) boulevard (17) boulevard (20) boulevard (21)boulevard (24) boulevard (31)

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (4)

  • nu te avanteajeaza absolut deloc rochita fara maneci si coafura stransa…

  • n, cu siguranta n-am ramas imbracata asa, ca la salon. m-am schimbat apoi

  • Ce figura simpatica e baiatul de la Joico :))
    Mie imi place mult de tot cum iti vine coafura; mi-a placut cum te-ai icmbracat dupa, cu rochia aceea roling neagra sexy, trebuia sa iti faci pozeeeeee;)