Lifestyle

Micul dejun crud

Știți că promovez echilibrul în alimentație și tind spre o mâncare sănătoasă. Asta nu înseamnă că nu mai am mici plăceri vinovate, cum unele dintre cititoare s-au consternat. Sunt pofticioasă, ce Dumnezeu! Și sunt zile în care nu am timp/nu pot să mănânc ca la carte, din cauza orarului. Ideea e ca aceasta să nu devină un obicei sau să nu consumăm foarte des prostiuțe. Diminețile trecute am avut mare chef de mâncare 100% sănătoasă (sau cel puțin așa sper). Am mâncat aproape raw și, spre surprinderea mea, am mâncat extrem de puțin și a fost extrem de sățios.

Pastă de năut: am lăsat năutul de pe o zi pe alta în apă cu sare, să se înmoaie și să se autosăreze. Am pregătit un mini-mujdei din 3 căței de usturoi și ulei de măsline presat la rece. Dat la blender, până se obține o pastă fină, se condimentează după gust cu boia iute, piper, sare, dacă mai trebuie. Eu am avut la îndemână un curry picant bio. Fiindcă e prima oară când am pregătit năutul crud, mi s-a părut că chiar și așa, asezonat, are gust de leguminoasă. Am mai adăugat o maioneză făcută dintr-un gălbenuș crud de ou de casă cu ulei de măsline. Nu foarte pufos, ci cât să lege năutul. A ieșit delicios. Am presărat câțiva sâmburi de dovleac cruzi, de decor.

Grâu încolțit: am hăpălit două linguri de grâu încolțit, lăsat cu o zi înainte în apă.

Lapte cu banane cu lapte de migdale: Am realizat rețeta de lapte de migdale obișnuită, apoi, în laptele obținut, am ferfenițit o banană. Dat la mixer și voila! N-are tocmai gustul pe care îl are cu lapte de vacă, dar e acceptabil și, probabil, mai sănătos. Asta a fost într-o dimineață.

Altă budincă îmbunătățită: O zi mai târziu, tot săptămâna aceasta, am preparat și budinca Dr. Oetker rămasă (am cumpărat două plicuri atunci când v-am prezentat budinca de vanilie), cea cu ciocolată neagră și am îmbunătătțit-o și pe asta d.p.d.v nutritiv. Am aplicat aceeași tehnică – lapte de vacă, de la țară, ou de casă, la fel (”pe surse” :)) ). DAR… am pisat alune de pădure crude și le-am amestecat în ea. Puteți pune ce aveți pe acasă, la cele cu cioco merge și migdala, nuca, repet, ce aveți. Apoi am ornat-o. Nu am îndulcit-o prea tare, așa că, deși avea alune prin ea, nu cred că a fost atât de calorică. Cam atât cu experimentele în bucătărie pe săptămâna asta.. cred 😉

 

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)