Când mă apucă cheful de stat prin bucătărie, apoi profit, că trece cam repede. Și-l prind taaare greu… Ultima oară când m-a prins un chef mare de gătit a fost acum 2 ani și făceam plăcinte cu varză, gogoși și tarte :)) Mă rog, sunt ok, așa, din când în când. Așa cum e și budinca la pliculeț. Am vrut ceva cremos, dar când am văzut ingredientele de pe majoritatea cremelor și cremuțelor (viva grăsimile hidrogenate), am ajuns la concluzia că budinca Dr. Oetker e cât de cât ok. Citeam și înainte etichetele (deformare profeională deviată de la mama mea), dar acum văd prin ele! :))
Să trecem la desert. Am respectat pașii și am aplicat recomandarea de a adăuga un gălbenuș de ou la compoziție, pentru ca budinca să fie mai cremoasă. Ce a fost valoros la budinca asta a fost în special gălbenușul de ou de găină nestresată (adică de țară) și laptele integral. Am fiert-o așa cum scria acolo și am turnat-o în to dots or not to dots, preferatele mele. Tot clasic, înainte să torn budinca în cănițe le-am clătit pe acestea cu apă, să fie ude. Așa nu se prinde budinca de ele când se răcește. Am presărat cacao, apoi am pus câte o feliuță de căpșună, de decor. Nu vă spun cât am salivat până s-au răcit și le-am servit așa cum îmi aminteam eu (..acum mulți, mulți ani). Plusuri: datorită gălbenușului de ou, budinca a ieșit extrem de cremoasă. N-a fost prea dulce, că am avut grijă să nu scap zahărul în ea. Se realizează extrem de rapid. Minusuri: nu mai are gustul de vanilie de care-mi aminteam. E destul de fadă, parcă mai demult avea gust vanilat mai pregnant. Și da, adăugasem și un plic de zahăr vanilat, am uitat să zic. Dar e bun. Voi știți vreo budincă rapidă?
Comments (9)
Agree cu tine! Nu mai are gustul de demult..dar poate daca puneai un pic de vanilie betisor..poate poate….
Michelle, nu am stiut, nu am mai mancat budinca de asta de ani de zile. Data viitoare asa fac cu vanilia, mai am un pliculet cu aroma de cioco neagra. Sa vedem cum a fi.
Arata foarte bine ceea ce ai pregatit, daca mai vrei sa incerci ceva iti pot da alta reteta de budinca dar de data asta la cuptor:
Ingrediente: 4 linguri faina
2 ouăa
unt (cat o nuca)
4 lingurite zahăr
1 ceasca lapte indulcit
dulceata de visine
Modul de preparare:
Se face un amestec din faina, oua si unt, pana se obtine o pasta moale.
Se toarna pasta intr-un vas uns cu unt, iar peste ea se varsa laptele indulcit.
Se coace 20 minute la foc potrivit.
Se serveste cu dulceata de visine.
Bon appétit!
Carmen, am o dulceata de cirese proaspat desfacuta!! 😀 sa stii c-o incerc 😀 Mersi :*
Parca promovai regimul de viata sanatos. Daca vrei iti dau eu o reteta de budinca home made: avocado bine copt+ 1 lingura cacao+ 2 linguri ulei seminte de in + eritritol (inlocuieste zaharul, si e natural) . totul dat la blender
Nu are gustul fabulos al unui plic de chimicale dr oetker, dar chiar si asa e bun
Vroiam sa te intreb, cat te tine oja pe unghiile cu gel? mi-as pune si eu gel pe unghii din simplul motiv ca nu am timp sa imi refac manichiura la 2 zile, si mi se usuca toate ojele alea marfa din raft. De abia am timp sa dorm 6 ore pe noapte. daca ar tine oja pe gel 1 saptamana, imi pun si eu!
alexandra, promovez regimul echilibrat. Daca v-as spune ca nu mananc niciodata cartofi pai, ca nu mananc niciodata de la mac (se intampla, o data la an) etc etc, as minti, nu crezi? Acum am propus o metoda de a imbunatati nutritiv budinca dr oetker.
Cat despre oja pe unghiile cu gel – definitely tine super mult, fata de unghiile normale. Eu cel mai mult am rabdat o culoare pe unghii vreo 5 zile, dupa care am sters-o, dar inca arata bine. La mine a tinut si cel mai ordinar lac, sincera sa fiu. Dar in general am golden rose si farmasi care sunt mai mult decat perfecte pentru gel. Daca nu ai timp de manichiura, incearca un model in gel, cu acela cu siguranta nu mai ai nicio treaba pana la urmatoarea umplere. Totusi, tine cont de asta. Succes, sa ma tii la curent 😉
mersi de raspuns si sper ca nu te-ai suparat. si eu incerc sa mananc cat mai sanatos…desi nu e la fel de delicios, ma consolez cu gandul ca fac ceva pt mine. iar acum am ajuns in stadiul in care nici nu mai “poftesc” .
dar imi amintesc ca acum cativa ani faceam budinca de la oetker de ciocolata , si o ornam cu visine din visinata. era f buna
Buna, ma cheama Den /Denisa\ Am 14 ani.
N-am inteles prea multe. Am inteles doar ce gusturi aveai tu si ce faceai tu.
Nu prea m-a ajutat pentru ca nu spui ingredientele si cam cum se face.. Ai spus ceva de un ou zahar vanilat apa cacao si budinca, dar nu prea spui cum se face.
Raspunsul meu este doar parerea mea, asa ca te rog sa o respecti. Multumesc pentru intelegere. SANATATE