Review

Lancome Genifique, Lancome Visionnaire (review)

La un “tun” dat acum vreo două săptămâni la Douglas, am primit, spre marea mea bucurie, și mostrele acestea de la Lancome. Într-o cutie drăguță, simplă, ședeau trei miniaturi:

Lancome Genifique – Youth Activator

Lancome Visionnaire (LR2412 4%) – Advanced Skin Corrector – wrinkles, pores, evenness.

Lancome Genifique – Youth Activating Cream

Mi-au plăcut mult miniaturile, sunt drăguțe și ușor de luat cu tine. Fiind mostre, nu au nicio altă informație adițională legată de zona pentru care sunt destinate sau ingrediente, iar pe net am găsit tot felul de variante.

Prima mostră, Youth Activator, e un ser dotat cu pipetă, se aplică foarte elegant. Are o culoare alburie, consistență destul de lichidă (așa cum trebuie să fie un ser, de fapt). Pipeta e de calitate – nu de alta, există și excepții – iar produsul în sine miroase frumos și discret. Se absoarbe imediat după aplicare și, în decurs de un minut, simți cum începe să lucreze. Lasă pielea fină, moale și întinsă. Ingredientele care contează par să fie argireline sau acetil hexapeptida-3 (ingredint ce lucrează la nivel molecular în relaxarea mușchilor feței, ceea ce duce la mai puține riduri), palmitoil oligopeptida (cu rol în stimularea sintezei de colagen și acid hialuronic în profunzimea pielii – mai mult colagen înseamnă o piele mai tânără), palmitatul de retinil (unul cunoscut în combaterea ridurilor, similar cu tretinoina – ambii derivați ai vitaminei A – ce crește rata receptivității pielii și dă și o creștere temporară în colagen, astfel determinând o înfățișare mai tânără.) Cam acestea ar fi ingredientele cele mai importante ale serului.

Visionnaire prezintă o tijă mică de aplicare, are tot consistența unui ser, de culoare alburie.   Dintre cele trei, acesta dă o senzație mentolată după aplicate. (LR2412 4%) este molecula  minune care se poate auto-propulsa prin straturile epidermei pentru a compensa o serie de micro-transformari la nivelul tesutului. Această moleculă revoluționară este inspirată din natură – o moleculă de ”semnalizare”, acidul iasmonic, produsă de plante în momentul în care sunt agresate. Acest acid iasmonic activeaza procesul de vindecare a țesuturilor afectate și le fortifică. Cercetatorii au reusit sa realizeze un compus ce imită acidul iasmonic și care pare să fie compatibil cu pielea umană. Astfel că Visionnaire ar trebui să ofere o piele fără pete sau alte imperfecțiuni, cu textură mai fină, riduri estompate, pori diminuați. L-am încercat o dată doar și, pentru că tenul meu e perfect, l-am dat cuiva care avea mai multă nevoie de el.

Lancome Genifique – Youth Activating Cream – tind să cred că aceasta este varianta-cremă a primului ser, deoarece nu găsesc acum ingredientele acestuia. Principiul pe care merge trebuie să fie cel Genifique, adică cu ingredienți activi ce intensifică expresia codului genelor pentru proteinele importante din structura pielii. Probabil are la bază aceleași peptide, deoarece efectul este asemănător. Este ușor mai hidratantă ca serul, deși se absoarbe rapid, conferind o piele mătăsoasă, plăcută la atingere, mai întinsă, după câteva minute de la aplicare deja și luminoasă, pentru care are un mare plus de la mine. După ea, tenul deordează de luminozitate și frumusețe. Borcănelul acestei creme e cel mai drăguț dintre cele trei recipiente 🙂

Toate cele trei produse au un parfum delicat și plăcut, cantitatea este suficientă încât să îți dai seama, până la terminarea ei, cu ce fel de produs ai de a face și dacă ți se potrivește, ambalajele sunt drăgălase, îmi amintesc de Călătoriile lui Guliver. Sunt foarte eficiente, mi-au plăcut enorm efectele, și pentru Visionnaire am avut feedback pozitiv de la prietena mea. Sunt cam scumpe, dar cu siguranță își merită banii.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (1)

  • asa cum ma asteptam 😉 mi-ar placea sa incerc is eu mostrele, sa fu sigura ca imi cumpar ce mi se potriveste; foarte buna ideea lor cu testerele care tin cu lunile 😉