Problema demachierii e puricată de toată lumea, de la specialiști la utilizatoare pasionate de beauty. Când trebuie să ne demachiem, cu ce și cine trebuie să se demachieze sunt întrebări dilemă pentru unii.
Rezumat:
În emisiunea de azi am enumerat tipurile de demachiante: cremele demachiante pentru machiaje complicante, cremele fluide (laptele demachiant), loțiunile astrigente și dacă e bine sau nu să ne demachiem cu săpun. Săpunul este un bun demachiant, dar prezintă și dezavantaje: are un PH mult mai scăzut decât cel al pielii (5.5) și tinde să usuce pielea. Totuși, ideea principală e să nu uităm că demachiantul are rol doar de curățare, nu de hidratare/uscare a eventualelor coșuri si alte lucruri. Din experiența mea, laptele demachiant e minunat pentru majoritatea tenurilor. Nu vorbim de tenurile cu probleme care necesită vizită la dermatolog. Odată curățat tenul de restul de demachiant cu loțiune tonică, se poate aplica crema potrivită tipului de ten – aici e unde ne interesează tipul de ten.
Demachierea trebuie efectuată seara și dimineața, de către femei, bărbați, copii. Chiar dacă nu e implicat machiajul, impuritățile adunate de peste zi trebuie înlăturate înainte de culcare. Dimineața, sebumul și toxinele eliminate peste noapte trebuie îndepărtate cu o cantitate mică de produs demachiant, nu doar cu apă. Dacă doriți demachiere naturală, apelați la metode naturiste: uleiul de măsline e ”demachiantul” cel mai la îdemână în casa oricui, iar tărâțea sau zahărul ca exfoliat minunat. Am prezentat și mănușa de demachiere din microfibră. Mi-au scăpat unele lucruri dar nah, până ajung să fac abstracție de camere…
Mă găsiți la minutul 47, am fost luată cam de aproape, which means vreo 10 kg în plus, dar nu-i nimic, mă aveți și în alte înregistrări și-n tone de poze. Aveți răbdare să se încarce înregistrarea 😉
Vezi și prima înregistrare și a doua înregistrare.
Comments (7)
Cateva mici amendamente, pregatirea tenului pentru hidratare include doi pasi : demachiere si curatare. Demachierea este partea care inlatura machiajul cu lapte demachiant, ulei, lotiune micelara sau orice alt mod este preferat iar curatarea trebuie sa se faca neaparat cu apa, dupa demachiere, cu un produs solubil in apa pentru a indeparta resturile de machiaj si a agentilor de curatare pe care ii are demachiantul in compozitie. Altfel, un ten sensibil sau problematic se va trezi cu eruptii in timpul noptii sau va fi afectat in timp si chiar daca tenul este normal, tot are nevoie ca fata sa fie complet curatata pentru ca regenerarea celulara sa se faca in conditii optime. Doar in acest fel, tenul este complet curat iar lotiunea tonica dupa demachiere nu are acest rol mai ales ca majoritatea lotiunilor tonice au alcool in compozitie. De asemenea, lotiunea tonica este benefica doar daca contine ingrediente benefice pentru hidratare, altfel este inutila, mai bine folosesti un ceai verde concentrat cu musetel, macar ala are rol antiinflamator.
Manusa mi se pare interesanta dar nu tragi prea tare de piele cand o folosesti?
Lavi scumpa, am ratat o gramada de idei, daca n-as fi fost in direct probabil imi erau mai adunate ideile. In ceea ce priveste “amendamentele”, daca ai sti cat de impartite sunt parerile…. eu am facut un sumar din ce m-am documentat, nu sunt scoase din burta. Dar mersi. Cat despre manusa, nu, daca nu apesi tare, doar curata, daca apesi mai tare, exfoliaza.
Stiu ca nu sunt scoase din burta si probabil cum tu ai un ten normal si usor de intretinut metoda folosita de tine e foarte ok, dar la pesoanele cu ten problematic ca si mine e mai dificila problema si curatarea e super importanta, mai ales cand daca omiti un pas te trezesti dimineata ca dupa razboi.:)
Lavi, am omis sa spun, printre altele, ca pentru tenurile problematice tare cel mai bine poate indica un dermatolog produsele de demachiere, dar the basics astea is
Nu cred ca ai uitat sa spui, cred pur si simplu ca nu esti destul de informata, si e pacat. Daca tot ai ocazia sa fii un mic formator de opinie. Parerile sunt impartite? da-mi un exemplu! Singurele pareri care conteaza sunt alea scrise in jurnale medicale, cercetari stiintifice, studii etc. Nu articole de pe kudika sau alte site-uri de genul. Daca tu imi dai bibliografia de unde te-ai documentat, te cred. Daca insa inspiratia ta e net-ul…. cu ale sale controverse, i rest my case.
@A – ”inspiratia” mea sunt producatorii autohtoni de cosmetice si laboratoarele si cosmeticienele profesioniste (cateva persoane, nu una), in acest caz. Sper ca documentarea mea te-a satisfacut deocamdata