Review

Pasta de dinți și apa de gură AslaMed, by Farmec (review)

Părerea de rău că nu am putut să particip la Cluj Brands Tour mi-a fost rapid risipită de L Mare când mi-a întins o punguță cu niște lucrușoare drăguțe. Acolo am descoperit cu bucurie pasta de dinți AslaMed, cu argilă specială și microgranule anti-tartru și apa de gură cu clorhexidină și argilă specială. Chiar voiam să îmi iau o apă de gură pe care să n-o fi încercat!

Acțiune pastă de dinți: ”Argila speciala, impreuna cu complexul de oligoelemente (fier, calciu, magneziu, potasiu, cupru, zinc, cobalt, etc.) remineralizeaza dintii, intarind smaltul acestora. Argila are remarcabile proprietati astringente, antiseptice si calmante. Efectul antibacterian al argilei este completat de cel fluorului care micsoreaza productia acizilor cauzatori de carii dentare. Uleiul de catina este considerat o adevarata “polivitamina naturala”, cu o puternica actiune nutritiva, cicatrizanta, epitelizanta si antibacteriana asupra cavitatii bucale. Microgranulele colorate imbunatatesc efectul antitartru al pastei de dinti si ajuta la dezvoltarea si mentinerea unei arome proaspete.”

Acțiune apă de gură: ”Apa de gura Aslamed, cu clorhexidina si argila speciala, actioneaza timp indelungat, inhiba dezvoltarea placii bacteriene si previne paradontoza. Clorhexidina este o substanta cu un puternic efect bactericid si bacteriostatic asupra unui numar larg de bacterii gram pozitive, gram negative si fungi, in timp ce argila prezinta actiune remineralizanta si astringenta.”

Ce spun eu: am folosit produsele concomitent, să pot să obțin maxim de efect. Pasta curăță bine, are niște microgranule roșii, mi se pare că efectul ei e mult mai bun decât al pastelor din comerț produse pentru Europa de Est, gen Colgate&co. Apa de gură întărește efectul și e indispensabilă, după mine. La aceasta nu văd, ca efect, o diferență grăitoare față de alte ape de gură. Cu siguranță că aceste două produse sunt de o calitate superioară celor din hipermarket, ca toate produsele Farmec, comparativ cu cele de import/hipermarket. Au însă un minus destul de mare – gustul. Am impresia că rămân cu gust de fier, mai ales după apa de gură. Și după pastă, dar nu chiar așa tare. Minutul în care trebuie să îmi clătesc cavitatea bucală cu apa de gură mi se pare interminabil. Trec peste gustul de metal doar cu gândul că dinților le face bine și microbilor nu le place. La capitolul gust, prefer mentolul ordinar al apei de gură roz, Colgate. Nu mi s-a ameliorat sensibilitatea gingivală, numai pasta de la FLP îmi repara vizibil problemele, calmează până și dureri ușoare de dinți.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)