Lifestyle

Mărimi mari reloaded. Femeile sunt frumoase.

Se zice că nu există femeie urâtă, ci doar femeie fără bani. Ţin să vă anunţ că nu e chiar aşa. Mai ales acum, pe timp de criză, există promoţii, site-uri de makeup ieftine şi foarte bune, tutoriale de makeup pe net, trebuie să vrei şi să cauţi. Şi să începi să te îngrijeşti.

Revin la femeile “full figured”. Mă uitam pe site-urile internaţionale de haine XL plus pentru femei – or fi şi pentru bărbaţi, dar acum nu m-a interesat asta, şi mă minunez cât de mişto pot să fie. Şi cât de bine arată modelele. Sunt nişte femei foarte frumoase. Foarte aranjate. La noi de ce nu e aşa? Care cum trece de limita de 48 de kile la 1.70 înălţime (exagerez acum, ca să subliniez penibilitatea prejudecăţilor de la noi), gata, nu se mai aranjează, încearcă să se ascundă în haine lălâi, să treacă neobservată, cu alte cuvinte, să susţină din umbră prejudecăţile româneşti tâmpite.

De ce se întâmplă asta? Fiindcă pe aici, dacă eşti nefericita posesoare a mărimii 42 – să nu mă întind mai încolo, că minţine unora nu sunt suficient de elastice pentru a cuprinde o mărime mai mare – şi ai tupeul să ieşi aranjată, îmbrăcată cu gust, poate cu un decolteu mişto şi cu atitudine, după o raită pe lângă terasele de pe Eroilor, privitorii au grijă să te facă să te simţi prost maxim şi să îţi scadă entuziasmul cu brio. Că femeile-s sensibile. Şi, cum ştim că individul aflat “în turmă” prinde tupeu jegos, în mod sigur nu scapi de remarci jignitoare pe care nu am de gând şi nici n-aş fi capabilă să le reproduc la adresa mărimilor şi volumelor. De obicei, comentariile răutăcioase sunt expresia frustrărilor şi a minţii înguste, condiţionate de media şi incapabile să facă diferenţa între frumuseţea de consum şi realitate. De fapt, “is acri strugurii”…

În occident, femeile se simt bine, indiferent de mărime. Au stimă de sine ridicată, se aranjează şi au – culmea – pretendenţi. Aci ai putea muri fată bătrână. Nu pot să uit imaginea unei prietene care arată groaznic, ca un schelet, din cauza mentalităţii stupide de aici. Şi arăta atât de bine înainte… dacă v-aş pune poză, before şi after, mi-aţi da dreptate că arăta mai bine cu nişte kile în plus. Nu e o femeie fără creier. Atât doar că trăieşte în România şi asta este de ajuns.

Frumuseţea vine “in all sizes and shapes”, trebuie doar să realizezi asta şi să o scoţi în evidenţă. Să te uiţi în oglindă şi să zâmbeşti, că eşti frumoasă. Nu-ţi fă mari probleme pentru kilogramele în plus, până la urmă sunt un avantaj că cerne lumea din jurul tău. Şi vezi mai bine realitatea. Nu uita să mergi la sală sau să faci un sport, pentru sănătatea ta. Dacă şi dai jos, mnoh, foarte bine. Nu fă din asta un scop, nu merită. Lasă ca asta să fie o consecinţă. Oamenii sunt foarte superficiali. Observ asta, de când am dat şi eu jos mai mult fără să mă chinui prea mult. Sunt atraşi de o imagine care ascunde aceeaşi persoană dintotdeauna, doar că aveau nevoie de alt ambalaj… unul mai comercial.

Poate îţi place şi postul ăsta.

sursa foto

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (27)

  • Ai mare dreptate in tot ce ai scris. Poate fetele nu vor mai fi atat de complexate…

  • Desi eu sunt slaba, sunt de acord cu tot ce spui tu. Cred ca la parerea proasta despre sine a femeilor care depasesc marimea 42, cum spuneai tu, contribuie faptul ca in magazine predomina marimile mici si vanzatoarele au un fel foarte jenant de a spune: “Asta e cea mai mare marime… Nu am mai mare. Nu puteti suge putin burta? Ca se mai lasa….”

  • @Sadie, nu e asa, magazinele au marimi mari, cel mai des pana pe la 44, NU SE CUMPARA, fiindca fetele si femeile trecute de marimea 40 sunt atat de demoralizate la noi, incat ori se gandesc din start ca nu merg la cumparaturi la mall, ca ele nu-si gasesc, ori nu indraznesc pur si simplu sa poarte ceva mai dragut, sa le scoata in evidenta. Vad o data la 100 de ani prin mall-uri o femeie plinuta si foarte aranjata, foarte rar! din pacate. si cand le vad, ma uit dupa ele de numa numa, da admirativ, ca ma bucur sa le vad. Mie imi place frumosul, eu cand vad o femeie, nu zic umh, e asa si pe dincolo, ci primul meu gand e: hm, i-ar sta bine machiata asa, paru asa, culoare din aia, haine de alea.. in capul meu fac deja pe stilistul. e deja automatizat, incerc sa repictez lumea. nu ma uit niciodata critic. asa-s eu.

    cat despre fetele slabe, n-am nicio problema cu ele, daca sunt constitutional asa. asa cum unele sunt slabe constitutional, altele sunt mai robuste.

  • femeile alea sunt aranjate pentru ca sunt modele….poate nici chiar ele nu se aranjeaza in viatza de zi cu zi!peste tot exista femei complexate de kilograme si alte defecte care se ascund in haine lalai si inchise la culoare.Si la noi exista femei trecute de o varsta sau cu kg in plus foarte cochete!

  • Ai dreptate, mereu cand merg la cumparaturi si e vb de un articol marfa si super vandut, mai au numai marimile mari.

    Citeam un articol despre Jessica Simpson ca s-a ingrasat si ea zicea ca n-a fost niciodata mai fericita…nu ca atunci cand se infometa ca sa arate ca un model. Si evident o romanca a comentat ca “cine o mai ia acum? grasele sunt pentru mediocrii”.

    Ma omoara chestia asta! De ce MEREU trebuie sa ne raportam la barbati??? Cum ma mai intreaba unele nesimtite pe blog ” auzi, da tu nu stii ca baietilor le place natural? /:)” …de parca eu pentru asta traiesc :|. Snap out of it…fa ce-ti place pentru tine, nu pentru altii. Important e sa te simti tu bine in pielea ta, nu sa te placa si sa te accepte restul.

    Mai e mult pana se schimba mentalitatea asta…si in afara, dar mai ales la noi…ca suntem inapoiati GRAV!

  • @ale. eu asa cum le vezi ma aranjez tot timpul. unde-s femeile de care zici tu, eu umblu mult si nu prea vad.

  • @Special Koko hahahah 😀 da, naturaletea e buna, dar cand mereu esti numa cu mascara sau cu paru prins in coada, nu stiu zau cine nu se plictiseste de tine. si pana la urma dupa cine se uita?? dupa o special koko cocheta, care arata mereu altfel, dupa o blonda care ba se carlionteaza, ba isi intinde paru, ba isi schimba culoarea ochilor, a unghiilor etc, hihihhi 😀 da, parca lumea se roteste in jurul lor… de fapt e chiar invers, barbatii incearca, femeile aleg, dar asta e alta poveste.

  • multi barbati sunt un fel de caine al lui Pavlov, cum ii obisnuiesti asa ii ai. dupa ce a fost cineva cu mine, ii e extrem de greu sa se obisnuiasca cu altfel de fata, care usually e stearsa si fara stil in comparatie cu mine 🙂 pentru ele fac tutoriale 😀 (god I am so bad 😀 da ce sa-i faci, overconfidence e una din realitatile care ma definesc, incerc sa ma tratez da nu reusesc decat sa o tin sub control 😀 )

  • Apopo de asta, radeam cu prietenul meu:)) Imi zicea ca daca ne-am desparti vreodata, urmatoarei tipe ii va fi tare greu ca o s-o ia cu “asa iesi din casa? pai asta e blending?” =)) a fost haios :)))

  • @Special Koko LOL, indeed, eu nu iti povestesc aci ce sechele au alea de dupa mine.. 😀 dar deh, dupa ce te obisnuiesti cu binele, cum poate sa iti mai placa o stearsa care arata mereu la fel..

  • done :))

  • good 🙂

  • Sa vedem daca merge 😀

  • Am initiat o leapsa si te-am taguit si pe tine! Sper sa iti faca placere sa raspunzi!

    http://septembriejoi.blogspot.com/2010/09/sa-incercam-o-leapsa.html

  • Cata drepatate ai,Sigi! Am observat diferenta de mentalitate de aici si din Spania, unde am avut ocazia sa merg vara aceasta. Asa de bine m-am simtit acolo,Goooooood, eram normala in sfarsit si pentru cei din jur! Ba chiar cineva mi-a spus ca sunt slaba :))) Ma ingrozesc cat de superficiali sunt unii cand vad ca ai 5kg in plus (cazul meu). Spiritul de turma e definitoriu din pacate.

  • Sunt absolut superbe ambele modele! De cand ma stiu adorm femeile plinute. nu exista (pentru mine, bine inteles) ceva mai frumos decat un corp de femeie volupuos, cu solduri plinue, picioare groase ca niste columne si sani uriasi 😀 Haha, ce descriere. Dar e adevarul 🙂

    42 e inca mic, 46-48 e idealul meu in ochii mei 🙂

  • Primit leapşă cu accesorii favorite, dat mai departe la lume pe net. Te-am nominalizat şi pe tine, dacă ai plăcerea să o faci.

  • “Nu pot să uit imaginea unei prietene care arată groaznic, ca un schelet, din cauza mentalităţii stupide de aici. Şi arăta atât de bine înainte… dacă v-aş pune poză, before şi after, mi-aţi da dreptate că arăta mai bine cu nişte kile în plus. Nu e o femeie fără creier. Atât doar că trăieşte în România şi asta este de ajuns.”…nu am slabit chiar atat, arat in poza mai slaba, lasa ca ma vezi maine…chiar poti sa pui poze before si after, ca-s curioasa cum aratam si cum arat acum…pup

  • ce marimea 42? eu port marimea 38 si multa vreme nu am auzit de la colegi, etc decat ‘esti grasa’. am suferit enorm,am piedut cei mai frumosi ani, cei ai adolescentei, tinand diete si numarand calorii . am ajuns bulimica, am facut sport pana la epuizare, si tot nu am slabit spectaculos (constitutia para nu-mi permite prea multe). pana cand am realizat ca nu voi fi niciodata ‘fotomodel’ si mi-am dat seama ca toate problemele mele izvorau din rautatile celor din jur. in fond, nici obeza nu sunt, nici rau nu-mi sta cu tocuri si skinny jeans. ba din contra, de cand am capatat mai multa incredere in mine, nici cei din jur nu mai au curajul sa comenteze la adresa mea.

  • problema nu e la ceilalti, ci la tine. daca tu stii ca intr-adevar arati bine, te doare in ass de parerile altora. pana la urma, nu tre sa placi tuturor. 🙂 ma bucur ca esti mai ok acu. si eu am 40 si arat destul de bine 🙂

  • Totul tine de atitudine si de cum te simti in pielea ta.

    Eu ma simteam frumoasa si la 108 kg cat aveam inainte, aveam forme frumoase, talie evidentiata si sani generosi, insa era o tortura sa imi caut haine. Nu gaseam numere 50 sau peste, numai la modelele pentru bunici, deci e cam greu sa fi oversize si trendy.

    M-am simtit extraordinar la marimea 40-42 iar acum la 44 pot spune ca e ok. Trebuie sa ajungi sa te iubesti.

    In ceea ce priveste barbatii… Majoritatea nu au curajul sa recunoasca ce le place… E mai simplu sa te afisezi cu o domnisoara care prezinta marimile corecte, decat sa ajungi sa iti justifici gusturile fiindca ai ales o domnisoara “dodoloata”. Prin urmare e nevoie de multa siguranta de sine din partea lor sa ajunga sa recunoasca ca le place altceva decat majoritatii.

  • Amalia, voiai sa zici “marimi corecte” 🙂 Foarte frumos comentariu, asa cred si eu. Stai linistita ca eu am L/40, nu sunt nici macar plinuta si unii tot grasa ma vad. In primul rand ca sunt conditionati de media. Ai dreptate cu marimile mari, am incercat pe citynews sa fac propuneri de marimi mari dar si trendy, e cam greu. Dar ce e cel mai frustrant e ca vad pe site-uri din afara haine pentru fete XL superbe, trendy in care poti sa arati bestial, numai la noi nu sunt. In general, la noi in magazine (Takko Fashion, C&A etc) marimile mari se adreseaza doamnelor, nu chiar bunicutelor, dar peste 40 ani. Deci baiul cel mai mare nu sunt kilele, ci faptul ca nu te poti aranja ca lumea. Si here we go again, daca vrei sa te imbraci cum iti place “trebuie” sa slabesti..

    In ceea ce priveste partea cu barbatii, ai mare dreptate. Sunt foarte rari cei carora le plac fetele realmente batz, in general prefera sa arate bine, fiecare cum a fi. Iar atitudinea, cum zici tu, face 60% din tot. Apoi mai tre sa stii sa te aranjezi sa te porti mnoa.. :* :* :*

  • Sigina, imi place de tine ca le zici asa cum sunt. Eu port marimea 42-44, si vreau sa-ti zic k am un lipici la barbati nebun. Nu ca ar conta. Ma simt bine in pielea mea, chiar greutatea asta imi place cel mai mult !

  • saby, bravo 😛 si eu port 40 si n-am avut probleme niciodata nici cu barbatii, nici cu mine ;)) atat doar sa ma mentin in forma si fit

  • port mar.40 si barbatul pe care-l iubesc ma considera foarte grasa,e in varsta si bogat si am citit ca barbatilor bogati le plac femeile slabe,nu stiu de ce mai trebuia sa citesc asa ceva,ca toata ziua aud stiri la tv despre bogatani insurati sau incurcati cu manechine,adevarul e ca femeile care nu sunt super slabe sunt condamnate la saracie si barbatii lor saraci si frustrati ca nu pot fi cu manechinele bogatanilor nu le vor iubi niciodata,mai bine sa fii moarta decat sa fii grasa sau chiar cu o greutate medie,femeile care nu sunt slabe nu sunt femei in mintea barbatilor,asta e adevarul,lor le e cam scarba de orice femeie care nu e manechin,dar saracii n-au ce face,decat sa nu futa nimic,fut si o plinuta

  • mie una mi-a luat mult sa ma accept pe mine si sa nu ma mai simt aa complexata. port marimea 48, si din pacate, am tot tinut tot felul de cure de slabire si am fost la marimea 40 dupa care marimea 52…dar niciodata nu ma acceptam asa cum sunt.

    acum am reusit sa imi dau seama ca asa sunt eu si gata!

    ador pantofii si hainele dar aveam mereu probleme sa imi gasesc de imbracat si tot timpul eram in haine gen mumu 🙁 ca eram pe principiul ca nu ma alege nimeni…maaare reseala. nu exista scuza sa te lasi pe tine si sa nu te ingrijesti. asa ca o haina draguta, un pantof si mai frumos pot face minuni

  • achim maria, ba poti ajunge si sta la marimea 40, dar nu singura, ci cu un specialist.