Lifestyle

Idei pentru îngrijirea părului decolorat (I)

Cu toate că nu cunosc prea multe blonde, am zis să scriu ceva şi despre părul decolorat. Această idee mi-a persistat în mintiuţă după ce am văzut vreo trei blonde cu părul ca matura prin malluri. Ars, distrus, dar ele aveau păr blond… şi lung…

Se ştie că părul blond este destul de greu de întreţinut. Dacă ai fir subţire, păruţ moale, va fi aproape imposibil să îl ţii şi foarte blond, şi foarte lung. De aceea, unele dintre blondele pe care le ştiu au fost nevoite să îşi taie părul treptat şi au ajuns să îşi schimbe culoarea. Bun, am stabilit, una din reguli este că părul blond este doar pentru firul gros – păr aspru, rezistent – dacă doreşti să îl ţii mult timp.

Altă problemă este culoarea blondului foarte deschis, fie el decolorat sau nu. Dacă nu se folosesc produse adecvate, riscă să prindă o culoare uşor verzuie de la clorul din apă sau să ia o tentă gălbuie, cheap – gen pui de găină – când stai mult în soare (cu radiaţiile din ultimii ani, această problemă s-ar putea să dispară în viitor, că nu mai stă nimeni la plajă 😛 ). Pentru a evita surprizele neplăcute de acest gen, e nevoie de banalul Loreal Elseve Color Vive, cel roşu (deşi, cum am mai spus într-un post anterior, cel din România nu este atât de eficient ca cel din ţările occidentale), dacă poţi să îţi procuri produse profesionale, şi mai bine.

Există apoi nuanţatoare, blond-gri sau blond-cenuşiu. Mai demult, doamnele şi domnişoarele vizate foloseau acasă bioctanină, pentru a da tenta aceea gri. Cum? 2-3 picături de bioctanină într-un lighenaş de apă, cât să fie apa de un foarte străveziu mov, turnat pe părul proaspăt spălat cu şampon, înainte de aplicarea balsamului. Acum am scăpat de această metodă; mai există însă nişte picături ieftine (vreo 6 lei sticluţa) care se diluează tot ca bioctanina, însă speciale pentru păr blond.

Trecând la produsele mai serioase, produsul preferat de mine pentru aceasta este şamponul nuanţator de la Scwarzkopf. Cu acest şampon ai siguranţa că nu te vei trezi cu părul mov, din cauză că nu ai evaluat bine proporţiile şi scapă culoarea părului tău de efectele nefaste ale apei cu clor şi ale soarelui. Mai există un şampon cu aceeaşi funcţie la Kallos, dar pe care încă nu l-am testat, aşa că nu mă pot pronunţa. Pentru cenuşiu ar fi o spumă colorantă de la Farmec. Spuma care mi-a plăcut mie însă nu se găseşte în Ro, se numeşte Espuma Color de la Azalea, Gris Perla, dacă aveţi drum prin Spania puteţi să o cumpăraţi, e în jur de 5 euro. Merită.

——- gata pe astăzi, restul într-o viitoare postare 🙂 ——–

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)