Lifestyle

Cum să mănânci mai ieftin la EC 2022.

Dacă mergi la un festival – îți petreci fie o zi întreagă, fie mai multe în incinta acestuia. Carevasăzică, va trebui să mănânci pe undeva. Iar cu mâncatul la festival știe toată lumea – nu ieși foarte ieftin. Ci poate un pic mai ieftin, dacă știi câteva detalii. De asemenea, chiar dacă mâncatul sănătos ia o pauză la festival, poți să alegi ”răul mai mic” chiar și acolo. Chiar dacă opțiunile de ”mâncare sănătoasă” sunt reduse la minim, tot găsești căte ceva.

Ce mănânci la festival? Get ready. În primul rând, mănâncă bine acasă. Mănâncă sănătos, fă-ți plinul de verdețuri și legume, că acolo n-ai cum. Până să ajungi în incinta festivalului poți trișa în afara acestuia, prin Bonțida, la tarabele de mici, grătare și cârnați sau chiar o langoșă cinstită – că nu faci cancer de la o langoșă pe an, și nici obezitate. Niciuna din maladiile astea nu-s întreținute de excepții, ci de reguli. Doar că acolo mănânci pe riscul tău, că nu poți ști dacă se respectă minim de reguli igienico sanitare.

Dacă mănânci în Bonțida ia-o pe străduța George Coșbuc nr 223, La Taifas. Vei da de o terasă cu spațiu verde – o oază minunată – și mâncare gustoasă la prețuri corecte. Pe drum către intrarea în festival vei găsi ”porumbărese” – sincer nimic nu se compară cu un porumb fiert cald, cu sare, mai ales la ieșire, pe răcoare. Și ăsta-i chiar sănătos. Vândut ambulant, probabil nu tare legal, cine știe.

În incinta festivalului ai două zone de mâncare (una lângă Hangar și alta lângă castel, pe drumul spre LIDL), ba chiar trei dacă luam în considerare hipermarketul LIDL. În cele două zone de mâncare vei găsi mulți din vendorii din anii anteriori, deci destulă diversitate și dai între 35-50 lei pe o porție de mâncare. La hipermarketul LIDL găsești patiseria consacrată la același preț ca în oraș, ba chiar și apă plată în limita stocului disponibil la 2-3 lei, nu la 7 lei cât e Perla Harghitei în locațiile de festival. Șmecher, da? Dai un roze pentru asta. Nu, dulciurile din LIDL nu intră la capitolul mâncare, dar sunt și din acestea – DESTULE și sunt și băuturi carbogazoase.

Ceva cât de cât sănătos am mâncat de la wok n roll, niște pui cu alune și orez simplu, de-a dreptul gustos. Dacă n-aș fi mâncat acasă, probabil aș mai fi găsit niște variante mai sănătoase și în restul locațiilor dar de data asta nu am făcut un tur foarte serios. Cine a fost matinal a putut să se bucure de ouăle benedict servite de Manger – care cred că n-are nevoie de prezentare.

Deci ai opțiunile mai ieftine – în afara festivalului, și ți-aș recomanda La Taifas și în incinta festivalului, la LIDL dar presupune ”multă pită”, multă făină. Asigura-te că faci minim 20k de pași și dansezi mult ca să merite. Altfel, îți rupi puțin buzunarul cu variante mai sănătoase din locațiile de mâncare, de unde chiar ai ce alege și un cartof sau un orez sunt mai binevenite decât atâta pâine. Și apă, multă apă, indiferent de consumul de alcool și mai ales cu acesta. Hidratarea optimă te păzește de rău 🙂 (ul fizic).

Vezi si EC 2022 thoughts.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)