Sunt ani buni de când am văzut rolele pentru masajul feței din diferite materiale, cele mai întâlnite fiind cuarțul roz, jadul dar și din metal sau albe pietre.
De obicei, ele vin sub forma unui instrument cu doua capete, un capat fiind rola mai mare pentru față, iar celălalt capăt o rolă mai mică pentru zona ochilor.
Multe beneficii li s-au atribuit acestor role, de la cele antiaging la rezolvarea unor mici probleme ale tenului, cum ar fi ameliorarea cuperozei. Mărturisesc că m-am tot uitat de-a lungul anilor după ele, pentru că sunt drăguțe, dar n-aș fi vrut să mai iau un obiect care apoi să ocupe loc în baie.
Acesta era un motiv, iar altul e că așa zisele beneficii nu prea sunt susținute de dovezi altele decât efectul masajului în sine. Masajul facial, cu sau fără ustensile, ameliorează microcirculația la nivelul pielii și de acolo se trag toate efectele bune: un ten mai tonifiat, mai întins, mai luminos, iar cheia e consecvența. De asemenea, drenajul limfatic prin masaj diminuează edemul facial – acea puffy face sau puffy eyes pe care îi avem cu toții dimineața în special, într-o mai mare sau mai mică măsură.
Așa că acestea fiind argumentele logice am amânat să iau o asemenea ustensilă și m-am ocupat de masajul facial cu degetele, la folosirea diverselor fiole de tratament și s-a văzut de fiecare dată efectul masajului. Masajul cu orice potrivit pentru față, are efect de întinerire, tonifiere, luminozitate. Iar dacă dorești poate fi cald, cu degetele, sau rece, cu orice – inclusiv cu aceste role.
Ei bine, aici pot fi ele utile: ne plictisim repede de ce nu mai e o noutate, și orice e binevenit să ne stimuleze să ne ducem bunul obicei de masaj facial mai departe. Așa că mi-am achiziționat o rolă de jad de la jisk, din păcate doar cu un capăt, dar mă descurc destul de bine așa. Mă motivează să îmi fac masajul facial pentru că e o noutate și nici nu a fost prea costisitor (20-25 lei parcă). Sunt convinsă că mă ține motivația cât ține noutatea, însă am să îi prelungesc durata de utilizare creându-mi un vibe pozitiv în jurul ei (device, moment de relaxare, timpul pentru mine ceva de genul acesta).
Și la fel stau lucrurile cu orice dispozitiv din acesta, inclusiv guasha, acea pietricica in forma de aproape-inimă. Ne place să credem poveștile despre ele pentru că altfel greu s-ar vinde și poate totuși e și o brumă de adevăr pe acolo.
Legat de role, se pare că există diferențe: complet reci sunt rolele din metal sau jad, iar cuarțul roz se adaptează și păstrează temperatura la care e mai mult timp, așa că dacă vă doriți să îl folosiți rece, îl lăsați la frigider un timp, dacă vă doriți să fie cald, îl încălziți și ar trebui să se păstreze cald o durată lunguță. În general, dacă îți dorești drenajul (”dezumflarea”) feței sau a zonei ochilor, vei folosi dispozitivul cât mai rece, dacă vrei să te relaxezi, probabil îl vei dori cald.
Părerea mea e că orice te stimulează să fii consecvent în îngrijire e binevenit, atâta timp cât nu costă strigător la cer demult și au pretenții nejustificate. Fie că e vorba de un produs cosmetic într-o prezentare inedită și pe care arzi de nerăbdare să îl tapotezi cu degetele, fie că e vorba chiar de un dispozitiv. Voi reușiți să fiți consecvente în îngrijirea tenului? Aveți rolă sau guasha?
Rola mea arată astfel și este de la jisk.
P.S. De când am scris postarea (care a stat câteva zile în drafts) și până acum mi-am făcut în fiecare seară masaj cu degetele și rezultatul e același: dimineață am un ten mai proaspăt și mai tonifiat. Deci, masajul contează, nu neapărat cu ce 🙂 Dacă rolele sau gua sha vă motivează, folosiți-le.