Lifestyle

S-a întors moda retro. Wait… what?

În ultimii doi ani observ o revenire în forță a modei retro, nu doar în plan vestimentar ci și în alte zone de la marketing (caracterele folosite și identitate vizuală) la.. mobilier de casă. Retro inspired, dar aliniată tehnologiei actuale. Fiind un copil al anilor 80-90, când spun retro, mă gândesc instant la anii 70-80, care ”pe vremea mea” de copil erau retro. Retro e considerat grosso modo ”în urmă cu 20 de ani” și cam tot ce e peste, deja e vintage. Dar uite că anii mei 90, care parcă au fost ieri, au ajuns retro. Nu știu unde și când a zburat timpul și cea mai fără griji decadă din viața mea, dar în sufletul meu numai retro nu e.

Și postarea asta a pornit de la mențiunea cuiva de pe facebook despre oribilii iegari mov din anii 90, de care îmi amintesc că eram profund îndrăgostită, dar în afară de ora de sport n-aveam voie sa umblu ”în fundul gol”. Vă amintiti iegării mov luciosi și din cauza carora te electrocutai de absolut orice? Vă las pe voi să vă depănați amintirile despre ei în secțiunea de comentarii 😀

Din aproape în aproape, îmi amintesc cu drag de geaca prespălată de blugi , îmblănită, moștenită de la soră-mea (căpriță cu 8 ani mai mare, în floarea adolescenței). Știți cum era, pe vremea aia mezinul ”moștenea” din țoalele fratelui sau surorii mai mari – nici eu n-am facut excepție. Și am purtat-o până s-a zdrențuit, și pasămite m-a marcat, că îndată ce-am găsit una la un preț terestru, mi-am luat. Îndată, adică recent, acum câțiva ani că atunci nu găseai decât dacă ”aducea cineva de dincolo”.

Tot odată cu moda ”retro”, au revenit blugii cu talia înaltă și așezare lejeră, de tip carrot/baloon/pană – nu-mi e clar nici acum cum se numesc exact. Am suferit cumplit în toți anii 2000 cu talia aceea joasă tipică Britney Spears (care, apropo, nici pe ea nu o avantajeaza absolut deloc, ba chiar îi stă beton cu talie înaltă având în vedere conformația corpului ei). Era o modă excluzivă, doar pentru slabe, că dacă aveai doar puțiiiiină burtică, ieșea peste nădragi.

Mi se pare că am ajuns la o oarecare normalitate (aici, în Ro) și găsești cam de toate, astfel încât să nu mai fii calapodat de un singur tip de blugi (Lotus, Motors – do you remeber, vorba lui M.J.)

În sfârșit, ce vreau să zic: dacă vă simțiți ciudat când auziți că anii 90 (ba chiar și anii 2000) intră la retro, așa, cam ca un dinozaur – I feel ya. Numai anii au trecut, noi suntem cam tot pe acolo, cu sufletul 🙂

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)