Lifestyle

carouri back to 90s

Era prin anii 90 când au ajuns la modă cămășile unisex în carouri mari. Chiar 96 sau 97 să fi fost, eram la final de gimnaziu. Erau cămăși cu carouri negre cu roșu, negre cu albastru, negre cu verde și le vedeam mai mult la băieți decât la fete. Anii 90 și puțin peste anii 2000 au fost anii aceia fără personalitate vestimentară în România, când toată lumea care se îmbrăca la fel era cool – trebuia să ai blugi evazați lotus sau blugii drepți motors, trebuia să ai o cămașă în carouri sau adidasi Fila…de la ruși.

Era o perioadă faină, în care, odată cu conturarea unei identități ca națiune ieșită din comunism, se contura identitatea mea ca individ și trăiam tranziția către adolescență. Au revenit exact aceleași carouri, care mi-au stârnit amintiri imediat ce le-am văzut într-o vitrină și – le-am luat. O alegere pur emoțională, acum sub formă de jachetă de toamnă, la mine-n dulap.

P.S. N-am avut atunci cămașă-n carouri, că nu îmi plăcea, dar am acum în memoria a ceea ce a fost parcă ieri, denumit astăzi (deja!) RETRO.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)