Review

Peeling/Gommage enzimatic – Annemarie Borlind

Primăvara acestui an e indecisă, dar în sfârșit ninge cu petale albe de corcoduși și cireși și nu cu zăpadă. Miroase a flori de mai și zumzăie cu soare. Soare care-ți mângâie chipul și mai multă pielicică lăsată la vedere, chiar dacă sub SPF generos.

În afara de curățarea tenului la salon, primăvara și toamna, tenul meu nu necesită intervenții majore în afară de îngrijirea specifică. Am încercat să fiu consecventă cu peelingurile/exfolierea/gommage-ul clasic, cel mecanic, cu particule abrazive mai mici sau mai mari, însă nu prea mi-a reușit. Unii spun că exfolierea aceasta abrazivă mai degraba ar zgâria pielea și că ar fi mai recomandat un exfoliant enzimatic, adică chimic. Nefiind mare fan exfoliere, și având un ten și o piele bună din construcția genetică, nu m-am grăbit să încerc pellingurile, dar mi-a căzut unul de la Dior pe mână, de la prietena mea. L-am testat și mi s-a părut interesant mecanismul de acțiune.

Apoi am primit niște mostre de pe sansara.ro de la Annemarie Borlind, un site cu produse de îngrijire organice. Pentru mine mostrele sunt decisive – cred ca v-am mai spus asta. O singură dată l-am folosit și am fost fascinată de efect – pielea mea avea un aspect proaspăt și o strălucire naturală sănătoasă. Mi s-a părut peste cel de la Dior. Ca o comparație cantitate și preț:

Hydra Life – Time to Glow Ultrafine Exfoliating Powder 40 g – aprox 180 lei.

Peeling enzimatic Annemarie Borlind 30 g – 83 lei.

Îl găsiți aici,

Cum funcționează: el este o pudră fină, albă (cel de la Dior e crem), din care pui o cantitate în palmă sauîntr-un rcipient micut și câțiva stropi de apă. Amesteci până se face ca o pastă mai lichidă pe care o aplici pe ten. Lasi un minut – sau până se usuca produsul pe ten. Apoi limpezești cu apă din abundență. Mi se pare incredibil cât de profund merge în așa scurt timp șio ce strălucire sănătoasă are tenul după. Eu cobor și sub bărbie și puțin pe gât, îmi place să acord atenție și acestor zone.

Maniera de prezentare: curată, profi, îmi plac foarte mult și ambalajul extern, și flaconul. În ingrediente văd acidul galactaric (mucic) și ceva lipază, adică o enzimă care curăță sebumul în exces. Pare o formulă ușoară și bine tolerată, mi s-a părut util să știți de acest Enzym-Peeling Annemarie Borlind.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)