Lifestyle

Singură de 14 februarie?

Vreau să îți spun ceva. Pune-te comod, instalează-te undeva liniștită. Și pune pe play piesa de mai jos, în timp ce citești următoarele rânduri.

Știu că e o dată născută din necesitatea de vânzări și marketing, și prinde în special la puștime, dar, dacă te prinde singură, se poate și e firesc să te încerce un ușor gol în stomac – e și duminică, e și 14 Febrarie, e pandemie, ești oricum mai izolată decât de obicei, restaurantele ies din discuție că, deh, mai citești și tu știrile și tot ce vezi pe străzi sunt ochi clipind de sub măști. Dacă e cazul tău, acest post este pentru tine 🙂

Fă azi lucruri pentru tine. Nu te iau cu ”love your self ” și ”body positivity bullshit”, din motivele expuse aici, însă sunt soluții să îți faci ziua mai frumoasă, pentru că ești cel mai important om din viața ta. Poți face asta fără cheltuieli majore, ci cu investiții pentru suflet. Începe-ți ziua cu daily maditation. Sunt pe youtube meditații superbe ghidate de la The Honest Guys, care au guided meditations pentru dimineață, seară, combaterea stresului, anxietății, depresiei etc. Bea-ți cafeaua ascultând ceva morning chillout, după preferințe – mai alert sau mai lent, cum îți e cheful. Mulțumește pentru tot ce ai bun în viață.

Prepară-ți ceva sănătos și delicios de mâncare. Nu e niciun motiv să te bagi în ciocolată, nu ”te răsfeți” deloc comandând junk food. Fie îți faci tu, fie își comanzi ceva mai deosebit, dar sănătos.

Ieși la o tură scurtă prin oraș și ia-ți niște lumânări, un vin roșu (îți recomand fetească neagră) și o carte bună. Fă ceva research înainte sau stai suficient timp în librărie să răsfoiești. Dacă ai luminițe sau instalații luminoase pe baterii, refă stocul de baterii.

Pregătește-ți o baie fierbinte cu spumă spre seară, aprinde lumânări parfumate și du-ți boxa în baie, pune-ți niște muzică relaxantă. Dă-ți drumul la difuzorul de uleiuri esențiale în cameră sau arde bețișoare parfumate. Meditează, oferă-ți timp să mulțumești pentru ce ai. Mereu gândește-te la ce ai. Zâmbește, fii senină.

Îmbracă-te comfy sau sexy, cum îți cade bine, ia un pahar de vin, cartea și strecoară-te pe canapea sub o pturică pufoasă. Cărțile bune îți oferă posibilitatea să te propulsezi instant în alte lumi, sunt ca o calatorie. Poți să îți pui și sleep meditations, să închei ziua zen 🙂

Poți face toate astea și dacă nu ești singură, și în doi, și în doi dar separat – cât unul stă cu copiii, fiecare poate face ce îi cade bine. Și folosi această ocazie ca să îți amintești că meriți o zi din asta mereu, măcar o dată pe săptămână. Eu plănuiesc să merg la sală (musai), să luam masă în familie și apoi să aplic planul cu cada cu spumă, luminițe și niște meditație. 🙂 Ador piesa de mai sus. Deci, ce vei face azi, 14 februarie?

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)