Review

Fond de ten sub mască?

Pandemia ne-a schimbat mult și probabil cei care trăiesc conștient vor rămâne marcați de această shimbare. Probabil va mai trebui să purtăm măștile mult și bine, singura mea speranță e să scăpăm de ea măcar afară.

În acest context, machiajul pare a fi ultima noastră problemă. Nu vreau să mă gândesc la makeup artiști, a căror meserie, din pasiune, reprezintă o formă de artă, de companiile cosmetice însă nu-mi fac griji. Dacă nu vând rujurile, vând produsele destinate machiajului ochilor, care, de bine, de rău, se văd…

Cam atat a mai ramas din el zilele acestea, cand mi-am dat seama ca mare parte din el s-a dus.. pe masca.
Gerovital Derma + SUN colorant spf 50, de ajutor pentru un plus de SPF dar si sa ”lungeasca” durata de viata a fondului de ten

Eu obișnuiam să am mereu un fond de ten de calitate, de obicei Mac Cosmetics. Greu mă schimb de pe un produs dacă îmi place, în cazul acesta și din comoditate, pentru că e greu să găsesc nuanța potrivită tenului meu deschis cu subton gălbui (asiatic). Dar vă amintiți că în noiembrie am reușit să ies din zona de confort, și am dat vreo 200 lei, cam cât dau și pe Mac, pe Born This Way de la Too faced. Doar văzând cum se consumă de repede și în special se ia pe mască mi-am dat seama că, în acest moment, o cheltuială prea mare pentru un fond de ten este inutilă. Ba chiar risipă. Chiar dacă l-am ”îndoit” cu crema colorantă SPF 50 de la Gerovital Derma+ SUN – vezi aici, pentru un plus de protecție UV, tot pare că s-a consumat foarte repede. Pentru că nu am putut să mă bucur din plin de machiaj.

Așa că am revenit la o combinație de fonduri de ten ”de urgență”, un Maybelline prea alb și un Rimmel prea închis pe care, dacă le amestec, obțin tonul potrivit mie. Ca să nu mai spun că cele două fonduri de ten împreună costă cca 115 lei, jumătate cât un fond de ten scump, dar, practic, dublă cantitate.

Cu fondurile de ten mass market nu mai prea am experiență. Mi se pare că se schimbă produsele des – am pățit-o cu tușul Glam Eyes de la Rimmel, pe care nu l-am mai găsit ulterior, fiind altă variantă la vânzare, am pățit-o și de această dată cu fondul de ten Maybelline – nu am găsit varianta ce o aveam inițial, Superstay Full Coverage 24 H, ci am găsit Superstay Active Wear 30 H. dar fiind nuanța pe care o căutam disponibilă, l-am luat, pentru că mi-e cam indiferent, că le combin.

Cele consumate. Nu de tot, pentru că, observați, mai rămâne pe fundul flaconului și trebuie ”scotocit” cu pensula, pentru că nu mai poate fi pompat prin dozator.
Noile fonduri de ten – mai ieftine, bunicele, combinatia de ”radiance” si matte oferă un finiș echilibrat, nu mai am nevoie de iluminator.

Revenind la intrebarea din titlu – fondul de ten sub masca nu isi prea are rostul, dar, când te machiezi, o faci pentru tine, nu neapărat că nu-ți place fața ta, ci pentru diversitate. Eu optez să nu mă machiez când am o zi preponderent cu mască, mă machiez mai mult când lucrez de acasă, pe video call. Văd rostul machiajului ochilor într-o zi preponderent cu mască, fără fond de ten și fără a uita de SPF în acest caz, pentru că tot este nevoie de protecție UV. Din fericire, nu sunt nevoită să port mască 8 h pe zi, ci doar jumătate timpul, când sunt la cabinet sau cu treburi afară, dar nici nu am un ten sensibil, nu mă irit de la mască, deși de la unele tușesc uneori sau îmi sunt inconfortabile. Voi cum vă descurcați în aceste vremuri – să recunoaștem – presante?

Supraviețuiesc și cu fonduri de ten mass market 🙂

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)