Lifestyle

Fresh start :)

Anul nou a început pentru mine în aer de munte, dar cu o vreme atipică, la fel ca vremurile pe care le trăim. Winter Wonderland odinioară, când zăpada era până la genunchi și nămeți mari acopereau mereu cărările, când noaptea era orbită de îmbrățișarea sclipitoare a zăpezii cu lumina selenară. Era o iarnă-poezie, pastel de Alecsandri.

Anul nou începe adesea cu felurite rezoluții, pe bloguri sau vloguri, dar adevărul e că rareori ne ținem cu adevărat de ele. Deoarece daca am considerat importante niște acțiuni pentru noi, am luat deja decizia și proiectele sunt deja în derulare, nu trebuie decât să continuăm. Dacă nu am început, probabil că ne lipsesc informație și motivația corectă să le facem, ceea ce nu se schimbă brusc, peste noapte, în ziua de 1 ianuarie.

De exemplu – ”să fac mai multă mișcare” – probabil îți portretizezi niște țeluri idealiste de tip ”zilnic sală” sau ”și sală și acasă” care știi sigur că te vor scoate prea brusc și prea tare din zona de confort. Dacă, în schimb, îți propui să faci puțin mai mult decât faci deja, vei avea mai mult succes. Dar probabil deja ai și început. Mergi pe jos mai mult, ești mai activă prin casă, faci programe de sport, ar merge și 2 zile pe săptămână la sală. Asta da.

”Să slăbesc x kilograme”. Nu vei face asta pentru că premisa este complet greșită. Dacă ai acumulat kilograme deranjante, înseamnă că ai avut un comportament alimentar și de stil de viață necorespunzător, poate pe fondul stresant al pandemiei. Contextul nu s-a schimbat, și mai mult ca sigur vei continua cu același comportament alimentar, care te va duce la și mai multe kg acumulate, că, din păcate, acestea nu stau pe loc. Se tot strâng. Dacă s-ar strânge așa și sumele în contul bancar… Poți însă să oprești acest proces și să obții o corecție a greutății, dar fără ținte robotice, că nu suntem roboței să ne programăm ”10 kile-n două zile”. Ci să apelezi la nutriționist, să îți dai timp și răbdare pentru a identifica obiceiurile care te-au dus unde nu-ți dorești, și să ”reconfigurezi traseul” prin educație alimentară, care nu doar să te ajute să slăbești, ci să știi cum ai ajuns acolo, de ce și să menții rezultatele obținute.

”Anul ăsta” trebuie doar să vezi cauzele care te-au ținut departe de obiective pe care ți le doreai demult, și să ai abordarea corectă. Și, printre altele, cu grijă mare la sănătate, că-i mai bună decât toate, acum o știe toată planeta, cu vârf și îndesat. La mulți ani!

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)