Unele din produsele cele mai utilizate în scurta mea vacanță de final de an de la noi, de la munte, au fost… demachiantele. Nu pentru că m-aș fi machiat să mă vadă vaca, ci pentru că adesea e nevoie să îți cureți tenul cu mai mult decât apă și parcă n-ai folosi Protexul 🙂
Cele mai bune produse de curățare pentru tenul uscat din punctul meu de vedere sunt acelea cu care te speli pur și simplu, să nu necesite dischete demachiante (mai ales când ești în deplasare) și – evident – care nu-ți usuca fața. Asta înseamnă că trebuie să fugi de gelurile astringente. Chiar dacă aplici produse de hidratare după curățare, un produs de curățare neadecvat e crimă și pedeapsă pentru un ten normal/uscat.
Și ca să fie aroganța completă, am luat cu mine 3 flacoane (cară mașina, nu le car în spate) – evident, voiam să le testez, iar unul era deja acolo (în total, 4).
Aloe Liquid Soap, de la Forever Living Products. Îl dusesem deja din vară acolo, însă eu cu Aloe Liquid Soap am un istoric extrem de vechi, cam de când eram în liceu. Pe vremea aceea (aproape 20 de ani) nu erau produse de demachiat de tip gel de spălare, iar Aloe Soap are o formulă atât de delicată, încât e potrivit și pentru pielea bebelușilor, e formulă fără lacrimi și bine tolerată de gravidele în perioada în care sunt sensibile la mirosuri. Pe vremea aceea era o inovație, foloseam Aloe Liquid Soap pentru ten, pentru mâini și chiar pentru corp. All Over. A continuat să fie în topul demachiantelor mele rapide și eficiente și care nu usucă până târziu, când am devenit blogger, în 2010, și eram beauty-curioasă de tot ce era pe piață. În lumina noilor spume și geluri de curățare am dat uitării Aloe Liquid Soap și l-am redescoperit anul trecut, la mama în baie. Acum e din nou în baia mea. Și la casa de la munte. Are cca 500 ml.
From Green Cleansing Oil, de la PURITO. Primul meu ulei de demachiere a fost Deep Cleansing Oil, de la DHC. From Green de la PURITO este similar cu DHC și se găsește de cumpărat, pe sole.ro. Listează: ingrediente curate și blânde, 6 uleiuri naturale, curățare profundă a porilor și a machiajului, formulă blândă cu ochii hidratează și nutrește pielea. E destinat tuturor tipurilor de ten, dar pe tenul normal/uscat vă asigur că bifează toate pretențiile de pe etichetă. Totuși, e un demachiant, nu am stat să văd dacă hidratează și hrănește, pentru că oricum am aplicat produse de hidratare apoi. Consistența este semilichidă, nu are miros, îmi place că vine în recipient cu pompiță, ceea ce asigură o igienă ridicată. Bineînțeles, PURITO nu e testat pe animale, ar voi șștiți părerea mea despre acest aspect de marketing. Ah, și e în cantitate generoasă de 200 ml.
From Green Deep Foaming Cleanser, de la PURITO. E varianta spumă, tot de pe sole.ro, în flacon de 150 ml. Asigură curățare profundă, dar blândă, în același timp, într-o formulă de spumă fresh, hipoacidică, ph 5.5, cu surfactanți de origine naturală pe bază de plante și ingrediente simple și curate. Seamana cu spuma de ras, dar mai delicată și fără miros, curăță la fel de bine ca uleiul. Eu cred că ține de gust dacă preferați spumă sau ulei, ambele produse de curățare sunt minunate, blânde cu ochii și cu tenul.
Vitamin C spumă demachiantă pentru ten de la Frulatte, a fost o..cumpărătură impulsivă, cât stăteam la coadă la casa de marcat, la Douglas, în Iulius. Efectiv, am văzut-o și am luat-o. Nu neapărat îmi trebuia, și încă nu ajunseseră produsele sole.ro la mine, dar mi-a plăcut și am luat-o. Ea este o spumă de curțare cu pompă, atributele sale sunt curățare în profunzime, hidratare și promovarea unui ten radiant și tânăr datorită antioxidanților săi – nu prea înțeleg cum ar putea vitamina C să fie stabilă sau să acționeze în vreun fel cât timp îți speli fața, însă produsul e bun, curăță. Nu trebuie să hidrateze, el trebuie să curețe și să nu usuce. Hidratarea o fac alte produse, care rămân pe ten. Pe acestea le speli jos, cu machiaj și impurități cu tot. A fost 35 lei la Douglas, 225 ml. Față de spuma Purito demachierea se face mai încet, dar în final se curăță tot. Poate e și o chestiune de densitate per doza, una fiind din flacon, alta la dozator.
Voi ce folosiți pentru demachiere? Aveți vreun produs pe care l-ați cumăpar impulsiv și de care nu aveați neapărată nevoie? Din produsele de mai sus, care vă face mai curioase? Să începem anul.. proaspăt! Demachiate 🙂